U nastavku donosimo pripreme za proces uređenja koje i vi s lakoćom možete slijediti kako biste iz svog doma izvukli najviše.

Prilagodite postojeće stvari u svom okruženju novim okolnostima.

Ako ste naslijedili stol i stolice a koje vam se nikako ne uklapaju u vaš postojeći stil uređenja, prilagodite ih. Na taj način ćete se izdvojiti iz mase jednako uređenih prostora i iskoristiti stvari koje od prije posjedujete a starim stvarima ćete podariti svježinu.

Koristite razna dizajnerska rješenja s fotografija kao inspiraciju.

Kada inspiraciju tražite online ili s fotografija u magazinima imajte na umu što bi najbolje moglo odgovarati vašem prostoru i ne pokušavajte postići identičan izgled sa slike. Izdvojite neke detalje koje ćete moći primijeniti u vlastitom prostoru

Stvorite sami realne alternative

kreativno uređenje doma

Budite kreativni. Sve što zamislite ili zaželite zasigurno postoji i u nekoj sličnoj povoljnijoj varijanti, ako za originalnu izvedbu trenutno nema prostora u vašem budgetu.

Dok ne isprobate, nećete znati!

Sviđa li vam se određeni komad namještaja, ali ni sami ne znate da li bi vam baš on odgovarao u vašem prostoru, odvažite se isprobati ga! Poigrajte se sa stilovima i prepustite se mašti, jer bi takvim pristupom mogli ostati iznenađeni krajnjim rezultatima.

Za ono što volite vrijedi uložiti više

Za pojedine stvari koje istinski priželjkujemo, vrijedi izdvojiti malo veći budget. Zašto ne? Nekada je manje više, stoga nemojte da vas peče savjest, ako si to u tom trenutku možete priuštiti. Bolje da vas okružuju stvari koje volite, nego hrpa stvari koje ste nabavili tek toliko da ih posjedujete.

Odgovori