Na neki način nikad nije bilo boljeg vremena za organiziranje. Evo što trebate učini sa stvarima koje vam više ne trebaju i koje predmete je dobro zadržati.

Bacite, poklonite ili prodajte:

Kuhinjski aparati koje ne koristite

Ako uređaj za pečenje kruha ne koristite tijekom karantene, vjerojatno ga nećete koristiti ni kasnije. Ako u karanteni provodite više vremena u kuhinji odložite sve stvari i uređaje za koje primijetite da ih ne koristite. Možete ih pokloniti ili prodati kada završi karantena. Do tad ih smjestite u plastične kutije ili spremnike koji ih štite i spremite u podrum ili potkrovlje ili na neko drugo mjesto gdje vam neće smetati.

Odjeća koju više ne nosite

višak stvari u ormaru

Kao što su mnogi već shvatili, karantena je sjajno vrijeme za organizirati vaš ormar. Sigurno imate neku odjeću koju nikad ne nosite i koja vam samo zauzima mjesto u ormaru. Izvadite svu odjeću iz ormara i izdvojite sve što niste nosili u posljednjih 12 mjeseci. Odjeću koju ne nosite za sada operite i spremite u posebne vrećice ili kutije, a kada prođe karantena donirajte ili prodajte.

Stara kozmetika

Iako kozmetiku vjerojatno rjeđe koristite u karanteni, ovo je idealno vrijeme da otvorite vašu kozmetičku torbicu i provjerite datume na proizvodima. Ako je rok trajanja istekao bacite te proizvode jer mogu izazvati iritaciju kože. Ako imate prazne boce koje su za baciti, provjerite možete li ih reciklirati.

Stari papiri i pošta

Započnite uklanjanjem svih papira koji vam definitivno nisu potrebni, poput kupona s istekom roka trajanja i pošte koja vam više ne treba. One koje morate zadržati odvojite i spremite u posebnu kutiju. Papire koje ste odvojili za baciti, reciklirajte.

Namirnice kojima je istekao rok trajanja

Pregledajte svoj frižider ili ostavu i bacite sve namirnice kojima je istekao rok trajanja. Tako se nećete morati brinuti jeste li vi ili netko od vaše obitelji pojeo hranu kojoj je prošao rok. Dodatni bonus je da ćete dobiti više prostora u frižideru.

Zadržite:

Dodatne posteljine

posteljine

Ako imate posteljine koje samo držite u ormaru i ne koristite, sad je pravo vrijeme za njih. Sada je još važnije češće mijenjati odjeću, ručnike pa i posteljinu tako da će vam te posteljine sada omogućiti da ih možete češće mijenjati i uvijek imati čistu posteljinu u ormaru.

Plastične posude za spremanje hrane

Ako imate ormar prepun plastičnih posuda i poklopca za hranu, možda ovo nije pravo vrijeme da ih bacite. Iako su vam oni možda uvijek na popisu za baciti, za vrijeme karantene postali su nužni. Kako mnogi od nas u karanteni kuhaju više, plastične posudice su idealne da spremimo višak hrane i da hranu ne bacamo nego pojedemo kasnije