Svakodnevno se mučimo s malim stvarima koje nam zadaju dosta brige, a svaka od njih ima svoje rješenje. Donosimo nekoliko njih koji vam mogu pomoći i uštedjeti puno vremena.

1. Ako se ikad nađete u situaciji da nemate metar ili ravnalo, a trebaju vam mjere nekog predmeta, priložite novčanicu od npr. 10 kuna uz predmet i fotografirajte. Dimenzije novčanice su 126 x 63 mm, a vi ćete pomoću omjera moći izračunati dimenzije predmeta.

2. Prije nego što rastavite neki predmet fotografirajte ga iz više kuteva. Na taj način ćete rastavljeni apart, pa makar i ne popravljeni, moći pravilno natrag sastaviti.

3. Ako morate nešto zakrpati, a niste specijalist s pogađanjem konca u ušicu iglu, našpricajte vrh konca s lakom za kosu. Učvrstit ćete kraj konca i zadatak će za tren biti gotov.

4. Ako kod čišćenja koristite gumene rukavice prije skidanja stavite ruke pod mlaz hladne vode. Rukavice ćete skinuti bez ikakvih problema.

5. Čišćenje uskih, i često visokih, vaza ili vrčeva za vodu je komplicirano zbog nedostatka prostora. Ovaj problem je lako rješiv. Natočite vodu i u nju stavite tabletu za čišćenje zubne proteze (možete naći u bilo kojoj ljekarni). Ostavite mješavinu desetak minuta u vazi i potom samo isperite.

6. Kako biste doskočili prljavim rubovima kade nakon kupanja, u vodu stavite par kapi baby ulja.

7. Skupljajte lišće kad je suho, lagano je i djelomično će se raspasti što je dobro kao gnojivo. Mokro lišće je dvostruko teže i sklisko što jako otežava posao.

8. Uvijek je bolje saditi cvijeće ukrug ili probati postići oblik dijamanta. Kad sadite cvijeće u red treba mu puno više vremena da se rascvate i izgleda punije.

9. Ako vam se na cipelama stvore mrlje od soli i vode, što se često događa zimi, jednostavno ih uklonite tako da stavite čajnu žličicu jabučnog octa u šalicu vode i u nju namočite čistu krpu. Mokrom krpom prebrišite cipele i izgledat će kao nove.

10. Iscijedit ćete više soka iz limuna, naranče ili grejpa ako prije cijeđenja čvrsto ih pritisnete na pult i par puta zarolate.

11. Ako ste prepekli kolačiće stavite ih u Zip-Lock vrećicu dok su još vrući  i ostavite jedan dana. Toplina će se pretvoriti u vlagu koja neće moći izaći iz vrećice već će ju pokupiti kolačići.

12. Kako biste uklonili miris češnjaka s ruku protrljajte slavinu među rukama.

13. Ako volite paliti svijeće, onda ste dobro upoznati s problemom skidanja voska sa svijećnjaka. Stavite svijećnjak u zamrzivač na 20-ak minuta. Kad ga izvadite vosak će otpasti sam od sebe.

Odgovori