Jeste li ikad ušli u automobil ili se pak probudili u kući nakon velike kućne zabave? Prva stvar koju možete primijetiti je prodorni miris dima. Bez obzira jeste li pušač ili ne, čisti zrak nek vam bude na vrhu liste prioriteta, a mi vam donosimo 8 brzih i lako primjenjivih savjeta kako ga i održati čistim!

OTVORITE PROZORE

Za početak, otvorite prozore! Napravite propuh u stanu i pričekajte da se najgušći dim raščisti. Većina čestica dima još satima lebdi zrakom.

OPERITE TEKSTILNE PREDMETE

Dim se naročito dugo zadržava na zavjesama, stolnjacima, jastucima i jaknama. Prozračite ih preko noći na otvorenom ili ih pak operite u perilici rublja. Velik dio posla ste već obavili.

BAKINA METODA OCTOM

Da biste smanjili miris dima u sobi, napunite nekoliko malih posudica bijelim (alkoholnim) octom, postavite ih po prostoru i ostavite preko noći.

Da biste ubrzali postupak, ocat možete i skuhati te ga ostaviti da isparava na zraku. Miris cigareta, ali i octa nestat će drugi dan i prodisat ćete punim plućima!

POZOVITE JABUKE U POMOĆ

Nećete vjerovati, ali obična jabuka je velika pomoćnica u borbi protiv ostataka dima cigareta baš zbog svoje iznimne sposobnosti upijanja mirisa. Izrežite jabuke na pola i položite polovice oko kuće.

POSIPAJTE SODU BIKARBONU

Navečer, prije spavanja posipajte sodu bikarbonu po tepihu, sjedećoj garnituri te rubovima prostorije u kojoj se pušilo. Ostavite prah da djeluje preko noći i ujutro usišite usisavačem. Ovom metodom ne upijate samo neželjene mirise, već također i dubinski čistite svoj tepih.

ISKORISTITE PIJESAK ZA MAČKE, ALI ZA CIGARETE

U pepeljaru nasipajte malo običnog ili (što je još bolje!) mirisnog pijeska za mačke. On će potpuno ukloniti neugodni miris opušaka, a i lakše ćete očistiti pepeljaru.

AKTIVNI UGLJEN TI JE PRIJATELJ

Aktivni ugljen možete nabaviti povoljno u svim ljekarnama. Postavite ih u manje posudice preko noći. Osim dima cigareta, ugljen upija i plijesan, tako da možete ubiti dvije muhe jednim udarcem!

TALOG OD KAVE

Osim što je turska kava jedina koja se u našem podneblju kvalificira kao prava kava, njen talog je multifunkcionalan! Posudice s talogom postavite na vrh ormara ili na najvišu policu i unutar nekoliko dana ćete primijetiti smanjenu količinu dima.

Kako Ukloniti Neugodne Mirise Iz Automobila?