Većina nas ne voli čistiti prašinu, a pogotovo ako se radi o teže dostupnim mjestima ili o osjetljivim stvarima poput biljaka, tipkovnica, žaluzina i sl. U nastavku prenosimo 7 genijalnih trikova stručnjakinje za čišćenje Wendy Mallins kako očistiti prašinu na takvim mjestima uz pomoć stvari koje većina nas ima u kući.

Biljke

Sobne biljke su uvijek prašnjave, a tako se lako čiste sušilom za kosu. Samo ga upalite da puše hladno i lagano otpušite prašinu s lišća. Trebat će vam svega nekoliko minuta da biljke opet budu čiste. Ovo je, također, zgodan trik za police s knjigama. Samo otpušite prašinu pomoću sušila za kosu, a zatim je usisajte s poda.

Iza radijatora

Sve što trebate za čišćenje prašine iza radijatora su ravnalo koje se može savinuti i krpica. Krpicu samo omotajte oko ravnala, učvrstite gumicom i zatim gurnite iza radijatora.

Žaluzine

Najbolji način da ih održavate čistima je da ih redovito čistite. Uzmite veliku čarapu, one pahuljaste teksture su najbolje, pa je stavite na ruku i pređite njome po svakoj rebrenici.

kako ocistiti prasinu - zaluzine

Tipkovnice i elektronika

Očistite ih brzo i jednostavno pomoću komprimiranog zraka za čišćenje.

Sitni ukrasi u domu

Koristite mekanu, čistu četkicu za šminku i njome uklanjajte prašinu sa sitnih, krhkih predmeta. Te četkice djeluju poput mini perjanice i mogu ući u bilo koje područje gdje se skuplja prašina. Ttakve su četkice odlične i za uklanjanje prašine s maketa.

Sjenila na lampama

Nemojte ni pomisliti za ovaj posao uzeti usisivač! Radije posegnite za ljepljivim valjkom kojim uklanjate dlačice s odjeće. Samo prođite po sjenilu gore dolje i sva prašina će ostati na valjku.

Zidovi i lajsne

Čak se i zidovi s vremenom zapraše, ali moguće ih je brzo i jednostavno očistiti pomoću krpe od mikrovlakana pričvršćene na četku za čišćenje podova. Samo omotajte krpu oko četke, pričvrstite je elastičnim trakama i nježno pomičite gore dolje po zidovima i lajsnama.

kako ocistiti prasinu - zidovi