Pripremili smo za vas nekoliko korisnih smjernica koje će vam pomoći stvoriti dom u kojem će uživati doista svi!

  1. Kada nabavljate kućnog ljubimca imajte na umu i to da prostor u kojem će oni živjeti mora biti prilagođen njihovim potrebama. Stoga iz njega maknite sve opasne predmete, kablove ili neke sitne detalje koje bi oni mogli progutati.
  2. Tepisi možda nisu najzahvalnije rješenje za kućne ljubimce, jer oni na sebe privlače dlake, prašinu i ostale nepoželjne detalje. Umjesto toga razmislite o pločicama ili nekoj drugoj podlozi koja će biti higijenskija i funkcionalnija.
  3. Kupili ste novi kauč? Ne brinite, već iskoristite tkaninu kojom ćete zaštititi vaš komad pokućstva od vaših dlakavaca.
  4. Ako ih već imate super, ako ne svakako ih nabavite, jer su košare i jastuci idealni za boravak vaših kućnih ljubimaca.
  5. Krativnost u uređenju doma ne mora biti ometana vašim kućnim ljubimcima. Samo kod uređenja pripazite da su vam komadi namještaja ipak sačuvani materijalima koje je lako prati i održavati.
  6. Umjesto metalnih posuda, iskoristite stare ali očuvane kuhinjske detalje za hranu i vodu.
  7. Možda ovo neće biti rješenje za svakoga, ali odabir boja sličnih vašem kućnom ljubimcu, prilikom uređenja, prikrit će nered i dlake.
  8. Ograničite kretanje vaših ljubimaca, te neke prostore zadržite samo za sebe, to je u redu. Razmotrite postavljanje prepreka poput tegli s biljkama koje će ih spriječiti da skaču svuda gdje možda vi to ne bi htjeli.

 

Odgovori