Svako jutro nam započinje posjetom kupaonici, te je osim funkcionalnosti vrlo je važno da kupaonica bude ugodna za boravak i opuštajuća. Ukoliko kompletno preuređujete kupaonicu, ili želite samo napraviti par manjih preinaka, donosimo vam preporuke koje će vam, nadamo se, to i olakšati.

Prvo krenimo od boje kupaonice, a najboljeje odabrati onu koja vam se sviđa i djeluje pozitivno na vašu energiju i raspoloženje. Uredite kupaonicu minimalistički jer ćete tako dobiti prozračniji i uredniji prostor. Nered odaje dojam nečistoće i neorganiziranosti, te često zna rezultirati stresom kod nekih ljudi, stoga nemojte stavljati nepotrebne stvari u kupaonicu i stvarati osjećaj prenatrpanosti. Birajte manje ormariće u koje će vam stati one stvari koje su vam zaista potrebne, i ako postoji mogućnost nemojte kupaonicu pretvarati u skladište raznih sredstava za čišćenje.

Obratite posebnu pažnju na svjetlost u kupaonici, a idealno bi bilo da ima prirodnog svijetla, a ukoliko nema odaberite rasvjetu koja će vam omogućiti dovoljan izvor svjetlosti. Idealno bi bilo instalirati više manjih lampica koje će osvjetliti svaki kutak vašekupaonice, a posebnu pažnju obratite na rasvjetu iznad ogledala kako biste imali dovoljno svjetla za uređivanje i brijanje.

Što se tiče sanitarnih dijelova kupaonice, viseća školjka je bolje estetsko ali i higijensko rješenje već klasična školjka s podnim odvodom. Tuš koji je od ostatka kupaonice odvojen staklenom stijenom, odlično je rješenje za kupaonice, pogotovo one manje jer vizualno povećava prostor, te daje osjećaj čistoće.

Odgovori