1. Očistite ormare

Izvadite svu odjeću iz ormara. Zatim operite i očistite ormare s laganim sredstvom za čišćenje te vratite odjeću na čiste police i ladice.

2. Riješite se ljetne odjeće koju ne nosite

Sada je pravo vrijeme da se riješite dijela odjeće koja vam više ne treba. Predlažemo da odjeću odvojite na nekoliko hrpa. Jednu za odjeću koju ćete sigurno i dalje nositi, jednu za onu za koju ste sigurni da više nećete nositi te jednu za koju niste sigurni da li ćete je zadržati. Odjeću na toj zadnjoj hrpi možete isprobati, provjeriti da li vam dobro stoji, da li je još uvijek u modi, zapitajte se kada ste ju zadnji puta nosili. Odgovori na ta pitanja pomoći će vam da odlučite da li ćete tu odjeću i dalje zadržati ili je možda možete nekome pokloniti.

3. Odvojite ljetnu odjeću

Nema smisla da vam odjeća koju nosite na plaži ili po velikim vrućinama stoji na prvim policama ormara. Stoga je negdje spremite da vam ne smeta i da ne zauzima mjesto odjeći za malo niže ljetne temperature i za jesen. Izvadite prijelazne komade da vam budu pri ruci kako biste ih mogli komponirati s ljetnom odjećom.

4. Organiziranje ormara

Odjeća koju nosite tijekom cijele godine kao što su obične majice neka vam bude odmah pri ruci u ormaru i na vidljivom mjestu. Nakon toga složite ljetne komade koji su još uvijek nosivi kao i jesensku i prijelaznu odjeću. Iza toga složite deblju odjeću kao što su veste i jakne koje neće nositi još neko vrijeme. Dok to sve budete radili moći ćete zaključiti da li vam neki komadi odjeće nedostaju pa će vam biti lakše donijeti odluku što si trebate još kupiti.

5. Nabavka novih vješalica i kutija

Možda će vam biti potrebna nabavka novih vješalica kao i kutija u koje ćete spremiti ljetne stvari ili odjeću za koju nemate mjesta u ormaru. Za odjeću bi bilo najbolje da stoji na vješalicama jer je onda ne trebamo peglati i preglednija nam je nego kad je složena.

Odgovori