Gotovo ni jedan stambeni prostor nije idealan sam po sebi, ali uz dobar raspored i materijale moguće je postoći ugodan dom koji odiše skladom.

U modernim stanovima najčešći su problemi, što se feng shuija tiče, pretjerana uporaba umjetnih materijala (osobito plastike), koja raspršuje koncentraciju ukućanima, a što je često problem djeci školskog uzrasta. Također, česti su i iznimno nepravilni tlocrti i prostorije koje sadrže šiljaste ili tupe kutove. Takvi prostori često stvaraju veliku neravnotežu u domu. Mnogi stanovi danas imaju i protuprovalna vrata, koja zbog metalne konstrukcije remete tok chija i ne omogućavaju aktiviranje potencijala feng shuija koji proizlazi iz natalne karte svakog prostora.

feng shui pravila

Također, moderne su velike stakljene stijene u stanovima. One, međutim, smanjuju intimnost i kontakt sa samima sobom te pridonose životnom obrascu “ja sam ono što drugi misle o meni”. U svakom slučaju, uvijek postoji rješenje kojim se može poboljšati energija u svakom stambenom prostoru. Jedna od važnijih stvari je da životnom prostoru poklonite više zelene boje. Biljke su vrlo poželjne, ali uz uvjet da se ne pretjerue i ne napravi džunglu od stana. Poželjne su biljke oblih listova. Spavaća soba je jedina prostorija gdje im nije mjesto.

pravila feng shuija

Prostor za dnevni boravak ne treba pretrpavati namještajem ili ukrasima, a bolje su svijetle boje zidova i namještaja. Sjedeća mjesta trebaju biti raspoređena u obliku kruga, potkove ili osmerokuta, kako ne bi bila usmjerena u jednu točku, najčešće u televizor. Dnevna soba Zaboravite na pretrpavanje namještajem, a velika količina dnevnog svjetla više je nego poželjna.

dnevna soba

Ne pretjerujte U kuhinji izbjegavajte agresivne boje i uzorke. Pri kupnji birajte plohe koje se lako održavaju jer se čistoća kuhinje odražava na vitalnost ukućana.  Izbjegavajte staklo Za blagovaonicu birajte drvo i udobne stolce, a staklene površine izbjegavajte u širokom luku.

spavaca soba

Daleko od buke Spavaća soba treba biti osvijetljena i daleko od bučnih prometnica.

Odgovori