1. Prokuhajte nekoliko zrna kave i štapić cimeta u malo vode – kućom će se raširiti predivan miris, kao da ste u nekoj ugodnoj kavani. Kada se voda ohladi i poželite ponovno intenzivirati miris, samo stavite lončić na štednjak i zagrijte. Ova metoda, osim što daje lijep miris vašem domu, osigurava i to da zrak ne bude suh, a što je čest slučaj u sezoni grijanja. U lončić možete ubaciti i borovu grančicu, anis, klinčiće…


2. Stavite u posudicu kavu u zrnu pa u sredinu smjestite lučicu i zapalite. Ovo može biti i odlična ideja za poklon. Stavite kavu u zrnu u lijepu staklenku, u sredinu umetnite lučicu ili bijelu svijeću, stavite poklopac i mašnu na to.

3. Narežite agrume koje imate kod kuće na tanke šnite, to mogu biti limun, naranča, grejp, limeta ili sve zajedno. Kriške poslažite na rešetku i stavite sušiti u pećnicu, na vrlo nisku temperaturu (oko 100 stupnjeva), na nekoliko sati. Kada su skroz suhe, stavite ih u posudicu i držite blizu mjesta u kući u kojem najčešće boravite. Imajte na umu da se sve vrste agruma možda neće sušiti istom brzinom.

4. U staklenku stavite soda bikarbonu pa na nju nakapajte omiljeno eterično ulje.Staklenku zatvorite poklopcem na kojem ste prethodno izbušili rupe – cijela kuća će vam mirisati. U staklenku sa sodom možete staviti štapiće cimeta, i to će savršeno namirisati kuću.

5. U manju staklenu flašu ili vazu, idealno je da ima oko pola litre, ulijte bebi ulje (oko 200 ml) pa nakapajte eterično ulje (što ga više stavite, miris će biti intenzivniji). Dobro promućkajte. Potom u flašu stavite šest do 10 drvenih štapića (kao oni za pripremu ražnjića). Mirišljava tekućina će ući u drvo i miris će se konstantno, lagano širiti prostorom. Kada miris oslabi, samo dodajte još nekoliko kapi eteričnog ulja.

Odgovori