Neke stvari u našem domu ne koristimo baš svaki dan, ali kad nam zatrebaju od neprocjenjive su pomoći.

Ljestve

Pri promjeni žarulje ili vješanju zavjesa, skidanju paučine, bojanju, dosezanju stvari na najvišim policama ormara, ljestve su istinska pomoć. Veće ili manje, sklopive i napravljene od laganih materijala u boji mogu čak biti i zanimljivi i neočekivani dio interijera.

Kutija s alatom

I manje vični kućanskim poslovima u svojoj kutiji s alatom trebali bi imati nekoliko odvijača različitih dimenzija, posebno je koristan onaj križni, čekić i kliješta. Korisne su i izolacijske trake, univerzalno ljepilo te brusni papir.

Baterijska svjetiljka

Kad nestane struje doista je prava pomoć u mraku, a ovisno o jačini i obliku može kvalitetno rasvijetliti i cijelu prostoriju. Inače, u domu je uvijek dobrodošla i alternativna mogućnost za pripremu hranu – tako uz klasične štednjake, može nam pomoći i manje kuhalo (plinsko ili električno) i mikrovalna pećnica.

Kutija prve pomoći

Iako smo nacija koja jako puno koristi lijekove i to na svoju ruku, zavoji, flasteri i sterilne gaze nisu tako omiljene. Dobrodošla je i bočica alkohola za dezinfekciju i fiziološka otopina.

Aparat za gašenje požara

Njime treba naučiti rukovati i prema deklaraciji redovito ga nositi na atestiranje. Uz aparat mogu pomoći i sprejevi različitih klasa za gašenje požara u vrtu, domaćinstvu, na kampiranju…

Odgovori