Možete ih pretvoriti u ‘kukice’ za cipele, držač balona punjenih helijem, a pomoći će i brže osušiti rublje. Mogu biti i male posude za uzgoj cvijeća ili začinskih biljaka

Osim za sport, teniske loptice praktična su pomoć u kućanstvu. Poslužit će za čišćenje doma jer filc od kojeg su izrađene na sebe dobro prikuplja čestice prašine. Razrežete li ih, u njima možete držati i sitne predmete poput čavala te sitnog novca.

Ako teniske loptice dodate u sušilicu rublja, pomoći će otkloniti statički elektricitet, a odlične su i za pranje jastuka i pernatih jakni jer sprečavaju da se perje slijepi. Od njih možete načiniti i brojne dekoracije za kuću, ali i one nešto praktičnije poput posude za biljku ili držača za papir.

Imate li kabele koji vam kližu s radnog stola, prepolovite lopticu i napravite rez na gornjoj strani loptice te provucite kabel kroz njega. A takva će vam polovica pomoći i ako kistom bojite zid jer će se boja slijevati u nju umjesto da kapa po podu. Samo izbušite rupu u sredini i provucite kist kroz nju. Tako će loptica poslužiti poput obrnutoga kišobrana koji će sakupljati suvišnu boju.

 

Okrenete li ju poput kupole i probušite rupu u sredini, njome možete stabilizirati ‘nogicu’ bicikla kada ga držite u spremištu. Polovicama možete zaštititi i oštre rubove namještaja kako se djeca ne bi ozlijedila. Kako je njihova glavna namjena sportska, možete lopticu privezati na strop pa vježbati udarce reketom ili je napuniti težim sitnim predmetima te ih koristiti kao male utege.

‘Vješalice’ za cipele

S unutrašnje strane vrata ormara, pri samom dnu, zalijepite loptice koje će vam služiti kao kukice za vješanje cipela.

Previše oštećenja poda

Kako se pod ne bi oštetio struganjem stolaca, nožem napravite rez u obliku slova X u loptici te ih stavite na svaku nogu.

Otvarač staklenki

Prerežite tenisku lopticu na pola te položite jednu polovicu na poklopac staklenke. Njome ćete je lakše otvoriti.

Sigurnije hodalice

Lopticama zarežite X i stavite ih na noge hodalica koje koriste stariji kako se ne bi sklizali.

Pomoć pri parkiranju

Dok parkirate automobil na željeno mjesto u garaži, na strop objesite špagu s teniskom lopticom tako da dodiruje vjetrobransko staklo. Tako ćete svaki put kada dotaknete lopticu staklom, znati da ste ga dobro parkirali.

Za čišći dom

Zarežite slovo X u teniskoj loptici te je pričvrstite na držak metle ili štap. Pomoću nje možete obrisati paučinu s nedostupnih mjesta, kao i prašinu koja će se dobro zalijepiti za filc. Loptica na štapu uklonit će i mrlje s drvenih površina.

Držač balona

Baloni napunjeni helijem neće odletjeti ako zarežete lopticu i unutar nje umetnete vrpce balona.

Držač papira

Napravite dug vodoravan rez na loptici te je stavite na radni stol ili ormarić pa u njega odložite važne papire ili pisma.

Posuda za biljku

Odrežite gornji dio teniske loptice te je napunite zemljom. U nju posadite cvijet ili začinsko bilje po izboru.

Masažer

Najpogodnije su za masažu stopala, ali njima si možete izmasirati i leđa ako ih stavite na krevet ili zid te pomičete leđa.

Odgovori