Deset brzih savjeta kako se riješiti čišćenja broda bez da to bude zamoran posao

Ako odlažete čišćenje broda, to bi se na kraju moglo ispostaviti kao skupa greška, iako je čišćenje broda najčešće zamoran posao. Ovdje donosimo deset brzih savjeta od Shurholda, za brže i što učinkovitije čišćenje broda.

čišćenje broda

1. Redovito preventivno održavanje štedi vrijeme, novac i glavobolju. Jednom kada se prljavštini dopusti da se akumulira, čišćenje postaje obeshrabrujuće teško. Malo discipline i prava sredstva za čišćenje broda mogu se pretvoriti u rutinu s kojom je vaš brod uvijek čist i uglancan.

2. Morska voda čini površine broda izrazito grubim, što uzrokuje rđu i koroziju. Ako na brodu imate vodu, redovito ispiranje će sol vratiti u more.

3. Brod oslobodite početnih kristala soli, što nikako nije skupa solucija. Dobar stari detergent i voda napadaju i eliminiraju kristale soli.

4. Specijalnu pažnju poklonite skrivenim mjestima kao što su konektori elektronike, električne instalacije i metalni pokretni dijelovi. Prikolice za prijevoz plovila se često previde. Morska voda koja kapa s trupa često se akumulira u pukotinama i treba je isprati vodom i detergentom.

5. Slatka voda također stvara probleme. Razne kiseline, rastopljene vapnenačke smjese i umjetni zagađivači mogu izblijediti svaku površinu i oštetiti metale, pa nemojte da slatka voda ostane bilo gdje nakon završetka pranja.

6. Ne ignorirajte tvrdokorne mrlje od rđe. One i precipitatori kalcija teško se skidaju s trupa, posebno uzduž vodene linije ili u unutrašnjosti gdje se skuplja stajaća voda. Najlakši način rješavanja ovih tvrdokornih mrlja je rano i često čišćenje.

7. Kada po prvi put koristite neko kemijsko sredstvo za čišćenje, pažljivo slijedite upute i testirajte ga na mjestu koje drugi neće vidjeti.

8. S pravim pristupom čišćenju, postupcima i sredstvima, temeljno ispiranje slatkom vodom na kraju dana uzet će samo par minuta vremena i dugoročno se isplatiti.

9. Uključite glazbu koju volite dok čistite. Vrijeme čišćenja proći će brže i ugodnije.

10. Uvijek se nagradite nakon čišćenja – ili možda tijekom. Bez obzira bilo to ‘ladno pivce, čokolada ili sladoled, pomoći će da se veselite sljedećem čišćenju umjesto da ga izbjegavate.

Kako čistiti brod?

Odgovori