Sve više nautičara oslanja se na pametne i tabletne aplikacije u plovidbi, od navigacije do informacija o ribolovu i sigurnosti. Da bi vam pomogli pronaći najkorisnije aplikacije, pogledajte izbor nekih od favorita.

FriendMapper
Praktična za jaht klubove, prijateljske regate i ribolov među prijateljima koji masovno putuju, ova aplikacija omogućuje da se međusobno prati do 23 prijatelja. Svi se pojavljuju na kartama jedni drugima. Može se čak i dodirnuti bilo koji prijatelj koji se pojavljuje na karti smartfona. Dostupno na App Store ili Google Playu. 1,99 dolara

GoSkyWatch
Plovite noću i želite identificirati svu onu svjetlost što sjaji na nebu? Postoji aplikacija za to i zove se GoSkyWatch. Najbolje se koristi na ipadu, aplikacija je intuitivna za upotrebu – usmjerite je na nebo i identificira vidljive zvijezde i planete. To je odličan alat za studente nebeske navigacije kako bi potvrdili da gledaju na ispravno nebesko tijelo. Postoji i aplikacija za vidljive satelite, kao i ona za izlaske i zalaske sunca.

Brzina
Ova aplikacija radi samo jednu jedinu stvar: mjeri vašu brzinu. Podesite jedra ili promijenite položaj trim ploča (flapsova), što može utjecati na vašu brzinu. Pomoću ove aplikacije odmah možete vidjeti što se događa dok radite te prilagodbe. Ova jednostavna aplikacija pretvara vaš iPhone u brzinomjer s velikim brojevima. Dostupno u trgovini App Store.

IGFA Mobile
Ribolovni entuzijasti mogu u stvarnom vremenu provjeriti status rekorda bilo koje vrste riba uhvaćene na svijetu. Uključuje popis međunarodne udruge za ribolov (International Game Fish Association), koji ima ovjerene certifikate, tako da možete pronaći najbližu ljestvice za provjeru svog ulova. Osim toga, postoje i kompletna IGFA pravila. Dostupno na App Store ili Google Playu.

Dnevna plima i oseka
Ako imate iPhone ili iPad i ne želite platiti za jednu od sveobuhvatnijih aplikacija koje uključuju plimne podatke, ova aplikacija je za vas. Ona nudi podatke o plimnim vremenima za više od 5.000 lokacija širom svijeta, informacije o izlasku / zalazak sunca / mjesečeve mijene i plimne grafikone. Dostupno u trgovini App Store.

Lokator munje
Pomoću ove aplikacije možete izmjeriti udaljenost između vas i točke udara munje i vizualizirati na mapi sve moguće lokacije ove točke utjecaja. Aplikacija koristi razliku brzine između svjetla i zvuka, mjerenjem te razlike ovaj program izračunava udaljenost. Aplikacija može biti pohranjena na SD karticu. Aktivacija GPS-a nije neophodna, ali s njim se može locirati preciznije nego putem mobilnih mreža. Dostupna na Google Playu, a postoji i plaćena verzija bez oglasa.

Izvor: BoatUS

Odgovori