Ljeto je u punom jeku, no nikad nije kasno za poneki savjet za nautičare koji ni na odmoru ne mogu bez svojih ljubimaca.

No, kako često sve ne ide uvijek po planu, donosimo četiri kratka savjeta za vlasnike:

• Ako morate svog psa stalno vući na platformu za plivanje, preporučljivo je da se prije nego li ga dovede na brod, uvjerite da pas zna plivati.

• I na pse utječu ispušni plinovi motora, kao i morska bolest. Pokušajte psu osigurati stalno mjesto na otvorenom, da slobodno može promatrati horizont i izbjegavajte da sjedi otraga gdje ispušni plinovi iz motora mogu doseći pod kokpita.

• Vlasnicima mačaka se preporučuje da preko krmenice objese tepih ili deblje uže kako bi se mačke mogle popeti na brod ako slučajno padnu u more. Mokre mačke nemojte sušiti sušilom za kosu, jer one većinom ne podnose njegovu buku. Meki ručnik će biti sasvim dovoljan za vašeg malog kralja lavova.

• Kod krstarenja, dobro je uvijek za svaki slučaj pri ruci imati čaklju. Lakše je psa izvući iz vode, posebno ako na sebi ima prsluk za spašavanje. Čakljom jednostavno uhvatite ručku na njegovim leđima i dignete ga iz vode.

Odgovori