Bliži se Božić, a pokloni se počinju pripremati. Ako imate nekoga ljubitelja automobila u obitelji, a ne znate što biste mu kupili, donosimo vam najbolje ideje.

Iako se možda čini kako je rano pripremati poklone za Božić, mnoge od navedenih darova ne može se kupiti u hrvatskim trgovinama, nego na različitim web-shopovima. S obzirom na to da se mnogi paketi, naručeni putem interneta, čekaju dva do tri tjedna, sada je savršen trenutak da počnete razmišljati o poklonu.

Privjesak za ključeve

Skoro svi vlasnici automobila vole ukrasiti ključeve dobrim privjeskom. Mnoge internetske trgovine za automobiliste nude ih u obliku loga automobila, turbine, amortizera… Ovo je među najjeftinijim poklonima, a cijena se kreće oko 50 kuna.

Držač za mobitel

Mobitel nikako nije preporučljivo koristiti tijekom vožnje, a ako u automobilu nedostaje mjesto kako bi ga se negdje odložilo, držač za mobitel je savršeno rješenje. Osim toga, može biti iznimno koristan ako mobitel koristite kao navigaciju. Jeftinije držače možete pronaći već za 30-ak pa sve do 350 kuna za one skuplje.

Uokvirene fotografije za zid

Jedan od najmaštovitijih poklona jest izraditi veliku fotografiju automobila te ju dati uokviriti ili napraviti da izgleda kao ‘ulje na platnu’. Cijena izrade takve fotografije ovisi o veličini, a može iznositi od 15 pa sve do 200 kuna. A okvirii se također danas mogu pronaći vrlo jeftino.

GPS za ključeve

Poznajete nekoga tko stalno gubi ključeve? GPS za ključeve je odlično rješenje. Mali su, kompaktni, lijepo izgledaju kao privjesak, a mogu biti i iznimno korisni. Prosječna cijena iznosi oko 220 kuna.

Šalica za kavu ili čaj

Šalica za kavu ili čaj uvijek može biti dobra ideja. Na različitim internetskim trgovinama smo pronašli velik broj termalnih čaša koje mijenjaju boju ovisno o temperaturi tekućine te također se vrlo jeftino može izraditi šalica s određenom slikom na njoj. Prosječna cijena – 80 kuna.

Majica ili džemper

Za Božić svi vole kupovati toplu odjeću pa tako na internetskim trgovinama možete pronaći odlične zimske džempere ili jednostavno napraviti majicu po mjeri. Cijena ovisi o vrsti odjeće, a kreće se između 80 i 370 kuna.

Čarape

Vjerojatno su najčešći božićni dar, ali uvijek ga se može napraviti maštovito. Tako smo na različitim web-shopovima pronašli čarape s detaljima Porschea, Forda Mustanga, BMW-a i sličnih. Cijena – 80 kuna.

Lego Technic

Lego kockice su mnogima obilježile cijelo djetinjstvo, a to ne znači da ne mogu biti zabavne i odraslima. Tako je Lego pripremio cijeli niz maketa automobila, poput Bugattija Chirona, Porschea 911, Mini Morrisa, Volkswagena T1 i sličnih. Cijena ovisi o modelu, a kreće se između 800 i 3200 kuna.

Ruksak

Mnogim ljubiteljima automobila treba i ruksak pa se tako mogu pronaći vrlo maštoviti. Pronašli smo ruksak u obliku staroga metalnog kanistra ili ruksak koji na sebi ima prišivene sigurnosne pojaseve za utrkivanje. Cijena ruksaka varira od 400 do 900 kuna.

Tečaj sigurne vožnje

Ako niste ‘osoba od materijalnih stvari’ te želite bliskoj osobi pružiti odlično i korisno iskustvo, svakako vam predlažemo tečaj sigurne vožnje u Oryxovu centru. Iako je skuplji od ostatka poklona, ovo iskustvo će biti nezaboravno za vas ili blisku osobu. Cijene se kreću od 720 do 2440 kuna.

Najam sportskog ili superautomobila

Još jedna ideja za poklon, koja nije jeftina, ali najmom nekog sportskog ili superautomobila možete ostvariti san bližnjoj osobi. Cijena može jako varirati ovisno o modelu i broju dana, a mogu se pronaći automobili poput Nissana GTR-a, Tesle Model S, Audija R8, Ferrarija 488 i sličnih. Cijene variraju od 2600 do čak 12.000 kuna.

Odgovori