Ako na more ili neku udaljenu destinaciju putujete zrakoplovom, a želite uživati u svemu što vam vaše odredište nudi najbolje je iznajmiti automobil. Iznajmljivanje automobila olakšat će vam vaš odmor, no ako pogriješite u odabiru vozila, a posebice tvrtke odmor bi vam mogao na kraju prerasti u malu noćnu moru.

Zbog toga vam donosimo savjete kako pravilno izabrati, uštedjeti i na kraju se s godišnjeg vratiti samo s lijepim uspomenama.

Koje vozilo?

Dobro razmislite kakvo vozilo vam treba. Ako putujete s djecom i puno prtljage i namjeravate raditi dulje izlete odaberite nešto veće i udobnije. Ako ste dvoje i želite uštedjeti jednostavno odaberite najmanji i najjeftiniji auto u ponudi. S takvim autom također ćete lakše pronalaziti parkirališta u zagušenim turističkim središtima. Provjerite ima li vozilo svu opremu koja vam treba, a od velike koristi pri istraživanju vaše destinacije može vam biti GPS navigacija. ORYX Rent a car u svojoj ponudi ima najraznovrsnija vozila od VW up!-a pa sve do velikih Passata i Sharana sa sedam sjedala.

Koja tvrtka?

U pravilu nećete pogriješiti s odabirom tvrtke koja vam je poznata, jer velike tvrtke brinu se za svoje klijente i ne žele ih razočarati te tako možda dobiti negativni publicitet. Na internetu ćete lako pronaći ocjene i recenzije korisnika za pojedinu tvrtku. Najpoznatija svjetska online rent-a-car tražilica rentalcars.com je najboljima u Hrvatskoj drugu godinu za redom proglasila tri poslovnice ORYX Rent a cara. Riječ je o najvažnijim turističkim poslovnicama u Hrvatskoj, u zračnim lukama Split, Dubrovnik i Zadar.

Kako uštedjeti?

Internet tražilice najpraktičnije su jer tako najbrže možete vidjeti najširu ponudu i odabrati najpovoljniju cijenu te na vrijeme rezervirati vozilo, no takav pristup često krije zamke. Mnogo manje riskirate s izravnim pristupom određenoj kompaniji bilo u samoj poslovnici ili putem interneta. Već sam izgled poslovnice, pristup djelatnika i brzina odgovara na vaše internetske upite govori mnogo o tome o kako se ozbiljnoj tvrtki radi. Naravno, želite li usporediti cijene ovako ćete izgubiti mnogo više vremena. Imajte na umu da mnoge tvrtke nagrađuju vjernost klijenata i tako možete dobiti brojne pogodnosti, popuste ili čak besplatne vožnje. ORYX Rent a car nudi posebno povoljne cijene najma na 3 ili više dana gdje je vozila moguće unajmiti već od 219 kn dnevno.

Kako biti siguran u cijenu?

Ako automobil plaćate putem interneta dobro pročitajte sve uvjete prije nego potvrdite svoju rezervaciju. Ako automobil iznajmljujete telefonski ili u poslovnici detaljno pitajte prodajnog savjetnika o svim uvjetima i mogućim troškovima. Skriveni troškovi kod nekih tvrtki mogu biti i veći od onih koji su primarno prikazani. Rent-a-car tvrtke mogu vam dodatno zaračunati posebne poreze, pristojbe za parkiranje, registraciju dodatnog vozača, dodatna osiguranja, putovanje u drugu državu, kilometražu, određenu opremu u vozilu (navigaciju) pa čak vam i naplatiti više s obzirom na vašu starost, po principu što mlađe, to skuplje.

Odgovori