Ovih dana apeliraju se svi vozači da smanje brzinu jer im se na gradskim ulicama pridružuju naši učenici, a pogotovo pažnju treba posvetiti onim najmlađima, prvašićima, koji zaslužuju posebnu pažnju i brigu.

Danas, 05. rujna, i službeno je krenula nova školska godina za sve naše đake, a time je i veći broj pješaka, pogotovo onih najmlađih koji će po prvi put krenuti u školu. U sljedećem razdoblju, pogotovo tijekom rujna, a u dogovoru s predstavnicima prosvjetno-pedagoške službe i ravnateljima škola bit će organizirana kratka predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola s ciljem upoznavanja djece i njihovih roditelja s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.

Svakog radnog dana, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, policijski službenici će pojačano operativno-preventivno pokrivati prilazne ceste, ulice i raskrižja u blizini škola, a radi nesmetanog i što sigurnijeg dolaska i odlaska djece, te će na osnovu vlastite prosudbe izvršiti pojačani nadzor brzine kretanja vozila na prometnicama u zonama škola u cilju represivnog djelovanja na vozače koji ne poštuju ograničenje brzine.

Odgovori