Kada završi sezona zimskih guma, potrebno ih je pravilno pohraniti kako bi ih očuvali i mogli ponovno koristiti. U nastavku vam donosimo par korisnih savjeta za pravilnu pohranu, kako bi se vaše gume što bolje očuvale i bile spremne za ponovnu upotrebu.

Prije nego što skinete zimske gume i zamijenite ih onim ljetnima, označite koji je bio njihov položaj na vozilu,kako bi prilikom ponovnog stavljanja mogli prednje gume staviti na mjesto stražnjih i obratno. Ovu zamjenu je poželjno napraviti kako bi se gume trošile ravnomjerno.

Prije pohrane svakako očistite prljavštine koje su se nakupile na gumama, te ih prije pohrane ostavite da se dobro osuše.

Treba obratiti pažnju i na položaj u kojem će gume biti pohranjene, preporuka je da se poslože na bočnu stranu jedna na drugu jer bi u protivnom, ako su u uspravnom položaju moglo doći do deformacije.

Budući da UV zrake štete gumama, spremite ih na tamnije mjesto koje nije izloženo sunčevim zrakama, ali također imajte naumu da to mjesto nije izloženo ni vlazi koja je također štetna za gume.

Ukoliko želite gume zaštititi od svih vanjskih utjecaja možete ih spremiti u torbu, te im na taj način pružiti kompletnu zaštitu.

Odgovori