Dragi i cijenjeni poslovni partneri i korisnici naših usluga,

nadamo se da ste vi, vaše obitelji te vaše kolegice i kolege zdravi i na sigurnom. Zubak Grupa kao društveno odgovorno poduzeće koje zapošljava više od 600 djelatnika, te posluje u 9 zemalja, pomno prati stanje epidemije COVID-19 koja je naše privatne i poslovne živote stubokom promijenila.

Naši prioriteti u ovim trenucima moraju prije svega biti zdravlje i sigurnost svih naših zaposlenika, partnera i korisnika usluga. Danas, više nego ikada, snažno vodstvo Zubak Grupe pripremljeno je i poduzima sve nužne aktivnosti s ciljem očuvanja radnih mjesta i dugoročne opstojnosti poslovanja. Suosjećamo sa svim partnerima i obiteljima koje su pogođene ovom pandemijom, kao i nedavnim razornim potresom koji je zadesio Zagreb i okolicu. Svi ovi događaji pokazali su pravo lice naše zajednice. To je lice puno suosjećanja, kolegijalnosti i brige jednih za druge.

Naši djelatnici složno i u rekordnom roku prilagodili su se novim uvjetima rada. Mnogi od njih preko noći su usvojili nove radne protokole i prilagodili se radu od kuće ili radu u specifičnim uvjetima na radnom mjestu pridržavajući se svih naputaka Stožera civilne zaštite RH. Adaptacija na nove mjere na svim je lokacijama provedena transparentno i pravovremeno. Svima u lancu logistike i organizacije dali smo i nastavljamo davati bezrezervnu podršku i neizmjerno smo zahvalni svima na suradnji i razumijevanju.

Posebno smo ponosni na naše timove koji su proteklih godina marljivo radili na implementaciji različitih online rješenja u svim našim djelatnostima, a koja su se pokazala kao neizbježan alat za prebrođivanje ovih vremena. Tako smo danas jedini trgovac vozilima u RH koji kupcima omogućuje cijeli proces kupovine on line, od odabira samog vozila, financiranja do dostave vozila na kućnu adresu.

Htjeli bismo se zahvaliti i svima onima koji iznimno naporno rade i izlažu se svakodnevnom riziku, od svih djelatnika bolnica i zdravstvenog sustava općenito, policije, vatrogasaca, vojske, vozača dostavnih vozila, djelatnika u trgovinama do svih ostalih koji su nam stalno i bez oklijevanja na raspolaganju. Također hvala i Vladi RH čije mjere pozdravljamo i koje će biti velik i značajan faktor u očuvanju svih radnih mjesta pa tako i u Zubak Grupi.

U ovakvim vremenima čvrste, jasne i prije svega pravovremene, odluke su neophodne. Stoga je Zubak Grupa s prvim naznakama problema u kojima su se mnogi našli odlučila dati dodatnu podršku lokalnoj zajednici kroz ustupanje više vozila na korištenje prije svega zdravstvenom osoblju bolnica diljem RH koje u ovoj situaciji podnose najveći dio tereta. Nastavit ćemo s ovim i drugim aktivnostima dok god se situacija ne vrati u normalu i dok god zajednica bude trebala našu pomoć.

U ovim nesigurnim vremenima, u kojima se pravila igre mijenjaju svakodnevno, zahvaljujemo se od srca svim partnerima i korisnicima usluga na kontinuiranoj podršci te uvažavanju svih mjera opreza koje moramo i dalje poduzimati zajedno.

Onoga dana kada ova situacija bude iza nas, svatko će znati svoju ulogu u održanju poslovanja i dugotrajnom oporavku koji je ispred nas. Možemo se složiti s onime što slušamo od mnogih stručnjaka gotovo svakoga dana, a to je da prije nego nam postane bolje, bit će nam još gore. No, ako danas ne napravimo ništa, vrijeme koje prolazi teško ćemo ili gotovo nikako nadoknaditi.

Neposredno razdoblje pred kojim se nalazimo definirat će uvelike našu zbilju za cijelo desetljeće koje je ispred nas. Naša odgovornost je da, kao i prethodnih 40 godina, ono ostane ispunjeno optimizmom i zajedničkim uspjesima.

Zubak Grupa je obiteljska tvrtka, a u ovakvim situacijama oni sa velikim obiteljima osjećaju se sigurnije i gledaju pozitivnije na vrijeme ispred nas. Čini nas ponosim da sve vas partnere i korisnike usluga možemo slobodno nazvati proširenim članovima naše obitelji te imajući to u vidu nitko od nas ne treba se brinuti za budućnost.

Pavo Zubak
Predsjednik Uprave Zubak Grupe