Neke obaveze ne mare za vanjske faktore. Jedna od njih je svakako i obavezni godišnji pregled automobila. Mnogi od nas se pitaju kako najučinkovitije i najsigurnije obaviti tehnički pregled i registraciju za vrijeme posebnih mjera zbog COVID-19. Uz uobičajene savjete kako proći tehnički pregled, donosimo vam savjete za najbezbolniji i najsigurniji odlazak u stanicu za vrijeme ovih posebnih mjera opreza.

Ako ste rizična skupina, ostanite doma

Prije nego krenete u stanicu, provjerite jeste li rizična skupina za obolijevanje koronavirusom. Ako jeste, svakako povjerite bliskoj osobi koja je spada u tu skupinu da umjesto vas obavi tehnički pregled. Za produženje važenja prometne dozvole vozila nije nužno da u Stanicu za tehnički pregled pristupi isključivo vlasnik. Tehnički pregled i produženje važenja prometne dozvole vozila može obaviti bilo koja osoba uz predočenje osobne iskaznice vlasnika vozila. Također, provjerite sa starijim susjedima treba li nekom od njih pomoć pri tehničkom pregledu. Ponudite im da umjesto njih obavite pregled, na ovoj naizgled maloj lijepoj gesti bit će vam neizmjerno zahvalni.

U Stanici slijedite sve mjere predostrožnosti

Prilikom ulaska u Stanicu dezinficirajte ruke i ulazite jedan po jedan. Ako imate jednokratne rukavice i masku, svakako ih nosite. U objekt STP istovremeno ulazi samo onoliko stranaka koliko ima slobodnih referenata koji ih mogu primiti. Održavanje distance s drugim klijentima i referentima je obavezno. Zadržite se u objektu stanice za tehnički pregled samo onoliko koliko je potrebno za predaju i preuzimanje dokumentacije, a za čekanje na predaju ili preuzimanje dokumentacije pričekajte vani ili u svojim vozilima.

Vodite računa o posebnim uputama pri pregledu

Spustite sve prozore kako bi se unutrašnjost vozila prozračila. Kod pregleda unutrašnjosti automobila obavezno je pranje i dezinficiranje ruku prije ulaska u vozilo, te ponovno nakon izlaska iz vozila. Alternativno, koriste se jednokratne lateks rukavice koje se mijenjaju poslije svakog pregleda unutrašnjosti automobila

Ne žurite puno prije nego vam ističe registracija, stanice za tehnički zasada rade regularno

Trenutno ne postoji naputak nadležnih tijela o obustavljanju tehničkih pregleda i registracije vozila. ORYX Stanica za tehnički pregled poduzima sve mjere predostrožnosti i dezinfekcije u novonastalim okolnostima, koje su usklađene sa preporukama nadležnih institucija. U poslovnicama se nalaze dezinfekcijska sredstva i svi su referenti osposobljeni za prilagođeni način rada.

Privremeno radno vrijeme ORYX stanice za tehnički pregled od 01.04.2020. je:
Ponedjeljak – petak: 08:00 – 17:00 sati
Subota: 07:00 – 14:00 sati
ORYX Stanica za tehnički pregled, Zagrebačka 117, 10410 Velika Gorica
kontakt: +385 (0) 1 6269 224, [email protected]

Osigurajte svoj automobil online, pošaljite upit i ORYX Zastupanje u osiguranju vam ponudu šalje emailom.