Ljeto za mnoge od nas znači i česta putovanja. To su možda odlasci na vikend kampiranje, ljetovanje na moru ili možda česti odlasci na neke od brojnih europskih glazbenih festivala. No to znači i sate u automobilima, ili nešto kraće u avionima (za one sretnike). Zahvaljujući mobitelima i ukidanju roaming naknada ta putovanja sada mogu proći znatno brže uz dovoljno igara i aplikacija koje će vas okupirati cijelo vrijeme putovanja.

Nakon što ste provjerili sve mreže i statuse prijatelja, osobito ako putujete noću, imat ćete dovoljno vremena da isprobate neke od ovih zaraznih igara koje će vas tjerati da igrate i dalje.

Threes

Threes ili njegova alternativa 2048 jednostavne su igre koje će vam za trenutak progutati sat vremena života. Zadatak je jednostavan, pomicanjem po ploči zbrajate brojeve i ne smijete dopustiti da se ekran zapuni i da nemate mjesta za pomaknuti se. Dizajn i pravila su iznimno jednostavni, ali će vas igra oduševiti.

Alto’s Adventure

Ovo je još jedan ‘endles runner’, ali kojeg karakterizira šarmantan i prekrasan dizajn krajolika na kojem ćete izvoditi razne trikove snowboardom. Razni zadaci bit će teški, ali odlična igra stalno će vas pozivati da joj se vratite.

Desert Golfing

Grafika je iznimno jednostavna, naime prevladavaju dvije boje, ali Desert Golfing je dobra igra koja će vas povremeno frustrirati svojim zahtjevima. Kako vas ovdje čeka 10.000 rupa, pravo je postignuće ako ikad dođete do kraja.

Adventures of Poco Eco

Poco Eco je znatiželjni istraživač koji u ovoj mobilnoj avanturi treba vašu pomoć kako bi završio misiju. Njemu i njegovom plemenu morate pomoći kako bi pronašli svoje ‘Izgubljene zvukove’ i to tako što ćete rješavati mini mozgalice i proći 12 3D razina. Igra puno veći naglasak stavlja na glazbu i vizualni doživljaj, nego na mozgalice od kojih će vas zaboliti glava, ali upravo je to ono što trebate kako biste se opustili na putu do mora.

Her Story

Her Story izgleda kao igra u kojoj vas je netko bacio pred staro računalo kako bi gledali snimke i dijelove raznih intervjua. No, igra je puno zabavnija. Odgovore ćete dobivati prema vašim upitima, a cilj je da otkrijete što se točno dogodilo u ovoj priči. Svaki trag vas može natjerati na različite zaključke i odvesti u različitim smjerovima. Zbog toga bi dobro bilo da imate i bilješke sa strane.

Cally’s Caves 3

Dok čekamo četvrti nastavak ovog serijala, trojka je odlična arkadna igra za one koji traže nešto više akcije. Zli znanstvenik opet je oteo roditelje glavne junakinje Cally koja će se naoružati i krenuti u platformsku borbu i potragu za roditeljima. Igra će vas voditi kroz 120 razina, borbe s bossovima i omogućiti nadogradnje oružja, ali i gomilu zabave.

Mini Metro

Mini Metro je zahtjevna mozgalica, ali i fantastičan primjer kako minimalistički dizajnirana igra može biti dobra. Vaš je zadatak u ovoj igri da dizajnirate funkcionalan prometni sustav, koji se temelji na pravim podzemnim mrežama. Svaki grad ima svoje izazove s kojima ćete se morati suočiti dok igrate ovu građevinsku pustolovinu.

Framed 2

Framed 2 je igra koja se ugledala na stripove, ali umjesto da traži priču i junake u stripovima, igra je svoj stripovski element uzela iz dizajna samih tabli. Kroz igru morate presložiti sve okvire ovog noir krimića kako bi vaš glavni lik uspješno izbjegao uhićenje, a vi promijenili tijek priče.

Monument Valley 2

Igra koja je postala toliki fenomen da su je igrali i u seriji Kuća od karata dobila je svoj nastavak u kojem nas opet čekaju prekrasno dizajnirane razine od kojih će vam se zavrtiti u glavi. Ovog puta čeka nas priča u kojoj majku i dijete vodimo kroz magični svijet kojim možemo manipulirati kako bismo mogli napredovati.


Lara Croft Go

Nakon niza pustolovina u kojima smo se družili s Larom Croft i otkrivali njezinu priču, sada je stigla i nova mobilna mozgalica. Ovo je igra na poteze u kojoj ćete istraživati ruševine prastare civilizacije i otkriti njihove tajne, ali i izbjegavati velike opasnosti na svom putu.

Really Bad Chess

Šah je svima dobro poznata igra, međutim ovdje su pravila pomalo izvrnuta na glavu. Svaku partiju počet ćete s različitim brojem figura, iako je konačni cilj igre isti. Tako jednu partiju možete početi s četiri kraljice ili sa šest kula. Igra je prilično zabavna i to neovisno o vašem šahovskom iskustvu.

Odgovori