Kako dolazi prava ljetna sezona, sve češće ćemo biti u automobilima kako bi ugrabili priliku da se osvježimo – na moru ili negdje uz rijeke.

Zahvaljujući pametnim telefonima sada se možemo puno bolje spremiti, ali i zabaviti na putu te biti sigurniji na odredištu.

Sigurno na sunce

https://itunes.apple.com/us/app/wolfram-sun-exposure-reference-app/id452253352?mt=8

Sigurnije uživajte dok ste vani na plaži, jer će vam Wolfram Sun Exposure aplikacija reći koliko smijete biti izloženi suncu. Za to će trebati vašu lokaciju, vrijeme, ten i zaštitni faktor koji koristite. Osim toga, dobit ćete i UV prognozu. Aplikacija košta 99 centi.

Pazi da ne zagori

https://itunes.apple.com/us/app/grilltime-grill-timer-for/id420843713?mt=8

Grill Time (iOS) košta dva dolara, ali mogao bi vam spasiti brojna roštiljanja i osigurati puno dobrih gastronomskih užitaka. Uz njega možete jednostavno pratiti što ste stavili na vatru, a aplikacija će vam poslati notifikaciju kad je najbolje vrijeme za okrenuti meso.

Nadoknadite što ste propustili

https://getpocket.com/

Proteklih mjeseci redovito ste uz Pocket spremali zanimljive članke koje bi trebali pročitati. Sad je pravo vrijeme da nadoknadite propuštene priče uz ovu odličnu aplikaciju koja ih sprema kako bi ih mogli čitati i dok ste offline.

Gdje su najbolje svirke

https://news.bandsintown.com/home

Ljeto je najbolje vrijeme za uživanje u odličnim koncertima, a Bandsintown Concerts će vam jednostavno otkriti koji koncerti su u vašoj blizini, ovisno o vašem glazbenom ukusu.

Ne zaboravite ništa prije puta

https://www.packpnt.com/

U Pack Pointu jednostavno trebate upisati svoje odredište i vrijeme kad putujete te što planirate raditi – nudi vam niz aktivnosti poput plivanja, šetnje, plaže, posla…  Besplatna aplikacija će vam potom reći što bi trebali ponijeti ovisno o vremenskim uvjetima, pa čak i koliko čarapa. Na svakom sljedećem putovanju na isto odredište moći ćete ponovno iskoristiti ovu listu.

Istražite nebo

https://itunes.apple.com/us/app/sky-guide-view-stars-night/id576588894

Svaki odlazak u prirodu dobra je prilika da uživate u odličnom pogledu na noćno nebo i puno većem broju zvijezda nego ih možete vidjeti u gradovima. Sky Guide (iOS) košta 1,99 dolara, ali uz njega možete naučiti kako uočiti zviježđa, planete ili satelite iznad Zemlje.

Vaš osobni vodič

Field Trip (https://www.fieldtripper.com/) je aplikacija koja vam želi otkriti sve zanimljive, skrivene i jedinstvene stvari oko vas. Kad se približite lokaciji, aplikacije će na ekranu prikazati karticu s pojedinostima, a ako nosite slušalice te će vam informacije i pročitati. Osim lokalne povijesti, možete otkriti i gdje su najbolja mjesta za jelo ili zabavu.

Odgovori