Pametni telefoni omogućili su nam da u svakom trenutku budemo povezani s drugima, pa i dok smo na putu. Kao putnici u autu često vidimo zanimljive prizore koje želimo snimiti i sačuvati kao uspomenu, a mobiteli pružaju tu priliku da to obavimo brzo i jednostavno. I dok kamere u tim telefonima nude mogućnost da snimimo kvalitetne fotografije, zahvaljujući raznim aplikacijama možemo ih dotjerati do savršenstva ili barem da one ostave dojam kakav smo imali mi kad smo ih i snimili. Kako telefoni nude sve više prostora za pohranu, danas bez ikakvih problema možemo imati više aplikacija na telefonu koje će fotoentuzijastima dati pravi alat za najbolju fotografiju u svakom trenutku. Tako je Hypocam odličan za neke dramatične trenutke s putovanja kojima ne treba boja, dok će iznimno popularna Prisma poslužiti kad želimo dočarati neki posebni trenutak. Snapseed je jedan od najboljih alata koji bi svakako trebali imati, a poslužit će da ispravite nedostatke na određenim dijelovima fotografije prije objave.

Hypocam
Android, iOS

Za one prave umjetničke duše nema do crno-bijele fotografije, a Hypocam je aplikacija koja će ostvariti njihove želje. Fokusirana je potpuno na crno-bijele fotografije, pa joj je takvo i sučelje, ali i efekti. U isto vrijeme, ova besplatna aplikacija želi vas nadahnuti, pa će vam tako nuditi feed s inspirativnim pričama i fotografijama kako bi na sljedećem putovanju mogli kreirati još bolje fotografije.


Instagram
Android, iOS, Win10

Jedna od najpopularnijih društvenih mreža u isto vrijeme je i moćan alat za foto entuzijaste koji omogućuje da u minimalnom broju klikova snimite fantastičnu fotografiju i podijelite je sa svojim prijateljima. Uz gomilu sjajnih efekata i opcija postavljanja slike, Instagram je novim ažuriranjima dobio niz mogućnosti kojima ćete putovanje moći još lakše podijeliti s većim brojim ljudi, poput Instagram priča ili emitiranja videa uživo.


Photoshop Fix
Android, iOS

Adobeova aplikacija prvo je bila dostupna samo za iOS uređaje, no s vremenom je stigla i za one na Androidu te svima omogućila moćno retuširanje fotografija i to samo dodirom prsta. U ovoj aplikaciji lako ćete moći poboljšati prijelaze i ispraviti nedostatke te posvijetliti fotografiju kako bi je doveli do savršenstva. Retuširane fotografije možete kasnije direktno poslati u Photoshop CC jer se lako povezuje s Adobe Creative Cloudom.


VSCO
Android, iOS

Za one kojima je Instagram previše običan i žele se razlikovati od ostalih, VSCO je pravi odabir jer nudi ogromnu kolekciju filtera koji oponašaju fotoaparate na film. Osim bogate kolekcije, aplikacija nudi i prilično jednostavne opcije za uređivanje fotografija. VSCO nudi integriranu kameru i vlastitu platformu za dijeljenje fotografija, ali lako ih možete dijeliti i na drugim mrežama. Dodatne efekte možete skinuti, no pazite na one koji se plaćaju.


MuseCam
iOS

MuseCam je moćna i svestrana aplikacija za one koji fotografiraju sa svojim iPhoneom. Ovdje će vas dočekati fotoaparat s potpuno manualnim kontrolama u kojima možete postaviti sve važne detalje poput ISO osjetljivosti, balansa svjetla, brzinu zatvarača, fokus… No, ona ne staje samo na tome. Njezine mogućnosti uređivanja zadovoljit će i najzahtjevnije, a promjene u fotografiji nisu konačne i možete im se vratiti u aplikaciji.


Prisma
Android, iOS

Prisma je bila jedna od najpopularnijih aplikacija prošle godine, a zahvaljujući njenom uspjehu potaknut je cijeli trend umjetničkih aplikacija i klonova koji su ponudili vlastiti pogled na ovakve efekte. Njezin glavni adut je u tome što će vašu fotografiju preurediti kako bi izgledala kao da je pravo umjetničko djelo. Kao na Instagramu, ovdje možete birati efekte, ali oni će vaše fotografije preurediti u različitim likovnim stilovima velikih majstora.


Snapseed
Android, iOS

Snapseed je Googleov moćan alat za obradu fotografija, a po mnogima i jedan od najboljih u uređivanju fotografija na mobitelu. Osim osnovnog uređivanja fotografija, nudi vam 26 filtera i alata među kojima su uklanjanje mrlja, HDR, selektivno uređivanje određenog dijela fotografije kako bi je dotjerali do savršenstva. Glavni mu je adut i taj što je nevjerojatno jednostavan za korištenje, tako da se i potpuni početnici brzo mogu snaći.

Odgovori