Mnogi Hrvati u ovo vrijeme nakrcanim automobilima hrle prema brojnim europskim skijalištima, a kako sada možemo i slobodno surfati bez straha od roaming troškova, tako možemo i uživati u svim prednostima raznih aplikacija koje nam mogu pomoći da skijaško iskustvo bude puno zabavnije.

OnTheSnow Ski&Snow Report

Jedna od najvažnijih stvari koje trebate znati pri odlasku na skijanje su vremenski uvjeti i stanje na stazi, a Ski&Snow Report navodi da u svojoj bazi ima podatke za više od 2000 skijališta u svijetu te da ima podatke o trenutnim uvjetima i stanju snijega. Osim toga, navodi se i prognoza, live webcam te obavijesti o novim padalinama, ali i podaci drugih korisnika koji su trenutno na skijalištu. Možete je koristiti na iOS i Android uređajima.

Ski Tracks

Za one koji žele više od svojeg skijaškog iskustva, Ski Tracks je aplikacija koja se plaća 8 kuna, a analizirat će vaše vrijeme, udaljenost, visinsku razliku svakog spusta i omogućiti da to usporedite s prijateljima. Aplikaciji čak i nije potrebno korištenje mobilnog prometa, ako se kojim slučajem nalazite na skijalištu gdje je skup roaming. Uz to, Ski Tracks je kompatibilan s vašim pametnim satovima i omogućuje da podatke podijelite preko društvenih mreža. Dostupan je za iOS i Android.

GoPro

Aplikacija koja je nekad bila poznata pod nazivom Capture omogućuje da jednostavno kontrolirate svoju GoPro akcijsku kameru te da na mobitelu pregledavate fotografije i videa ili da ih podijelite na društvenim mrežama dok ste još na stazi. GoPro je u osnovi i daljinski upravljač za kameru koju brojni boarderi i skijaši nose na kacigama. Možete je koristiti na iOS i Android uređajima.

SkiFit

Planirate li na skijanje, možda bi mogli razmisliti i o vlastitoj formi. U tom može pomoći SkiFit i njegov program video vježbi od 8 tjedana koji nudi vježbe za sve razine skijaša. Vježbe su podijeljene u četiri faze i svaka se nadograđuje na prethodnu te se mogu odraditi gotovo svugdje. SkiFit možete skinuti za Android i iOS uređaje.

Ski on Neon

Za one dane kad ne možete izaći na stazu treba se pobrinuti za zabavu, a u tome vam može pomoći Ski On Neon. Ova igrica bacit će vas niz neonske padine u lov na najbolje vrijeme i sulude trikove, ali i zasigurno zabaviti dok čekate da se smiri vrijeme. Možete je igrati na Androidu i iOS uređajima.

Powder – Alpine Simulator

Isto tako, u čekanju boljeg vremena, vrijeme možete skratiti igranjem jednostavne, ali iznimno zarazne igre u kojoj ćete se spuštati niz beskonačnu padinu. Grafika je jednostavna, a zadatak je da se što dulje spuštate. U spust možete krenuti na iOS-u ili Androidu.

Snowboard Tips

U ovoj iOS aplikaciji možete kroz video lekcije naučiti neke tehnike snowboardinga. U tome će vam pomoći olimpijac Mathieu Bozzeto koji je sam dizajnirao aplikaciju kako bi lekcije bilo što lakše pratiti. Kao i pravu školu snowboardinga i ova aplikacija se plaća. Aplikaciju za iOS uređaje možete skinuti ovdje.

Naravno, ne treba zaboraviti i na standardne aplikacije koje su dio osnovnog borbenog seta svakog korisnika mobitela. Pritom mislimo na Google Maps koji će biti od koristi praktično svugdje, ali i neku od najpoznatijih meteo aplikacija (Yahoo Weather, Weather Underground, Yr.no…) te aplikacije za multimediju poput Deezera, Netflixa ili VLC-a kako bi mogli uživati u svojoj glazbi i filmovima kad dođe vrijeme za opuštanje.

Odgovori