Pametni telefoni postali su odlični alati koji nam omogućuju praćenje cijelog niza različitih podataka, a jedan od njih je svakako i mjerenje brzine.

Bavite li se raznim sportovima, podatak o brzini od velike je važnosti i jasno je zašto su razne analitičke aplikacije iznimno popularne među sportašima. Jednako tako, jasno je i zašto bi vozači i zaljubljenici u automobile trebali znati precizne podatke o brzini, osobito ako nisu za volanom novijih automobila koji i sami mjere te podatke. Međutim, ove aplikacije brzinu i udaljenost mjere pomoću podataka koje su dobili preko GPS-a što nam daje i uvid u cijeli niz drugih podataka koje telefon prikuplja. Kao putnik u vozilu također možete saznati i više o ponašanju samog automobila. A dok ste u avionu, ovakva aplikacija otkrit će vam koliko brzo letite.

GPS Speedometer and Odometer

Jedna od najpopularnijih aplikacija za mjerenje brzine radi i offline, a hvali se preciznošću od 98 posto. Uz trenutnu, mjeri prosječnu brzinu, udaljenost, vrijeme putovanja i maksimalnu brzinu i ima prilično jednostavan dizajn. Plaćena verzija oslobodit će vas oglasa.

DigiHUD Speedometer

Zajedničko nizu ovakvih aplikacija je da ih možete koristiti i kao HUD (head up display), odnosno postaviti pod vjetrobransko staklo automobila i na staklu vidjeti refleksiju svih važnih podataka. Ova još ima i kompas te prikaz sata, a i cijela aplikacija je dizajnirana kao digitalni sat.

Drag Racer – car performance 0-60 mph 1/4 mile GPS

Ova je aplikacija posebno dizajnirana za one koji se bave utrkama ubrzanja, pa će vam pokazati udaljenost i brzinu na grafu ubrzanja. Na taj način ćete moći lako vidjeti koliko vam je metara trebalo da postignete određenu brzinu.

SpeedView

Spada među popularnije aplikacije i jednako tako ima HUD funkciju za jednostavniji pregled svih potrebnih podataka, a tijekom putovanja pratit će i koliko ste stajali. Ima jednostavan dizajn klasičnog brzinomjera, tu je i kompas, graf sa statistikama. Pro verzija otključava nekoliko dodatnih mogućnosti.

Ulysse Speedometer

Dizajnom i funkcijama je jedna od najbogatijih aplikacija. U glavnom ekranu će vam prikazati osnovne podatke podijeljene u nekoliko segmenata, a dodirom na neki od njih možete promijeniti ono što će vam biti u prvom planu. Tako umjesto kompasa možete imati prosječnu brzinu, a umjesto uspona podatke o ubrzanjima. Tu su i meteo podaci te jasno vidljivo stanje baterije u telefonu.

 

Odgovori