Vožnja automobilom može biti iznimno opasna. Samo prošle godine na hrvatskim cestama život je izgubilo 317 ljudi, a njih skoro 2000 je ozlijeđeno. Greške vozača jedan su od glavnih uzroka nesreća, a pogledamo li ponašanje vozača u svakodnevnom prometu nije teško uočiti da su mnogi od njih brzo zaboravili neke od osnova koje su naučili u autoškoli.

Iako mobitel ne smijemo koristiti za volanom tu je cijeli niz aplikacija koje nam mogu pomoći da postanemo bolji vozači, jer će raditi bez našeg utjecaja, a tu su i mnoge koje nam mogu pomoći da se prisjetimo onog što smo zaboravili.

Parking Mania 2 je popularna igra u kojoj je glavni zadatak – parkiranje. Igra vam želi pomoći i da shvatite dinamiku i fiziku bočnog ili parkiranja vožnjom unatrag, što je čest problem kod mladih vozača koji se muče sa shvaćanjem odnosa između okretanja volana i kotača i kretanja vozila. Tu će biti raznih zadataka, među kojima i parkiranje driftanjem – što ne valja isprobavati u stvarnosti 🙂

Kako bi pokrenuli aplikaciju Dr. Driving 2 prvo ćete morati zakopčati virtualni pojas. Kroz igru morate pratiti prometna pravila, ali i voziti u pravoj brzini, kočiti na semaforima i uključivati žmigavce te pravilno parkirati. Uspješno praćenje svih uputa donosi vam bodove ako se želite natjecati s drugim igračima.

Driving School je slična igra kao i Dr. Driving 2, a ovdje možete birati različita vozila, pa i bicikle, a napretkom ćete otključavati mape i druga vozila. Detaljno oponaša stvarnu vožnju pa imate odlaske na benzinsku, korištenje brisača ili ručne kočnice. Naravno, razne stavke u igri se mogu kupiti što značajno diže cijenu igre s početne nule.

Waze je odlična alternativa Google kartama iako je u vlasništvu istog. On će vas uživo preusmjeriti ako netko od korisnika dojavi da je na vašoj ruti nesreća, policijska kontrola ili možda nenajavljeni radovi. Uz to ima prilično jednostavan i razumljiv prikaz karte.

Odgovori