Što se glazbe i nekog zvuka tiče, gotovo svi imamo stalno nešto uključeno, jer vožnja u tišini je prilično neugodno iskustvo. Dok idemo na posao ili s posla, većinom će mnogi slušati radio, prvenstveno da čuju ima li gužvi na putu do odredišta. No, kad krenemo negdje dalje, radijske stanice na koje smo navikli često postanu nedostupne. Tu još imamo i CD, ali uz mobitele – kad ste zadnji put pustili nešto s CD-a? Upravo zbog mobitela danas imamo ogroman izbor opcija za slušanje, ali i otkrivanje glazbe uz koje će vožnja proći brže. 

 

aplikacije

Google Play Music
Uz katalog od 40 milijuna pjesama, teško možete reći da će vam ova aplikacija dosaditi, a ovisno o vašim ukusima i načinu slušanja, aplikacija će stvoriti personalizirane ‘stanice’. Prvih mjesec dana je besplatna, a kasnije se plaća 9 dolara. Moći ćete dodati do 100.000 vlastitih pjesama koje možete slušati bilo gdje besplatno.

 

aplikacije automobilDeezer 

Odlična alternativa Google Play servisu je Deezer koji je također dostupan kod nas i nudi više od 53 milijuna pjesama. Možete ga koristiti na različitim uređajima, a prvih mjesec dana također vam je besplatan. Kasnije se plaća 7 ili 10,50 eura, ovisno o paketu koji uzmete. Skuplji omogućuje korištenje na 6 profila, a dodatna opcija je i da glazbu možete skinuti i slušati sa svojih uređaja offline. Međutim, Deezer ima i opciju kod domaćih operatera da ga slušate da vam ulazi u podatkovni promet.

aplikacije za automobilShazam
Bez ove aplikacije teško je zamisliti uživanje u glazbi i otkrivanje novih glazbenika. U samo nekoliko trenutaka prepoznat će skoro sve što date aplikaciji da presluša, iako s domaćim autorima ima nešto više problema. No, ono što ste otkrili kroz ovu aplikaciju možete lako i kupiti preko drugih streaming servisa ili gledati na YouTubeu te pronaći tekstove. Sve u svemu, odličan suputnik uz bilo koju glazbenu aplikaciju.

 

aplikacije za automobilTuneIn 
Za one koji preferiraju radijske postaje, TuneIn je jedan od najboljih izbora jer se radi o ogromnoj bazi postaja iz cijelog svijeta, što znači i da kad odete na putovanje na drugi kraj svijeta možete jednostavno uživati u lokalnim novostima iz svog kraja. Tu je i niz posebnih tematskih postaja te premium sadržaji uz koje se na pretplatu mogu slušati prijenosi brojnih sportskih utakmica.

 

aplikacije za automobilSoundcloud 
Najlakše ga je opisati kao glazbenu društvenu mrežu jer okuplja brojne glazbenike, grupe, ali i autore podcasta, što znači da se i sami možete uključiti te dijeliti svoje sadržaje. Međutim, odličan je izbor za otkrivanje novih glazbenika koji ovdje objavljuju svoje materijale.

aplikacije za automobilQello Concerts
Ako vam samo slušanje glazbe nije dovoljno, Qello nudi cijele koncerte i glazbene dokumentarce, a funkcionira na pretplatu od 8 dolara mjesečno.

 

aplikacije automobilJango
Ovo je besplatni glazbeni servis u kojem možete jednostavno pretraživati različite glazbenike ili žanrove te stvarati svoje postaje. No donosi i oglase.

aplikacije automobiliYouTube

Iako nije glazbeni servis, mnogi od nas upravo YouTube koriste da bi uživali u novoj glazbi. Reklame su ono s čime smo se pomirili, a zauzvrat smo dobili skoro svu glazbu ovog svijeta i to u video obliku. Oni s novijim vozilima mogu YouTube pretraživati i gledati i na ekranima svojih infotainment sustava, no naravno kontrole tada treba imati suvozač.

Ovo je samo dio popularnih servisa za slušanje glazbe, a tu su još brojni koji trenutno nisu legalno dostupni kod nas, poput Spotifyja, Pandore i sličnih – iako postoje načini i da se njih koristi.

Odgovori