Naši telefoni toliko su se usadili u svakodnevicu da ni ne razmišljamo kako nas stalno usmjeravaju na pravi put i pomažu izbjeći gužve, ali i čuvaju naše račune i financijske podatke te brinu o zdravlju. Uz to, ako ste zaljubljenik u automobile, zavoljet ćete ih još i više jer vam mogu pomoći u redovitom servisiranju i održavanju limenog ljubimca.

Cijeli niz aplikacija na razne načine pomaže vam pratiti kad ste zadnji put promijenili ulje, tekućine ili kočnice kako bi imali pod kontrolom sve detalje svog automobila.

Car Minder Plus

održavanje auta aplikacije

Ova je aplikacija dizajnirana za iOS uređaje i koštat će vas 25 kuna, ali namijenjena je upravljanju svim bitnim detaljima održavanja svog vozila. Više ne morate pamtiti na koliko ste kilometara mijenjali ulje ili diskove te kad ste radili balans guma. Prati i potrošnju goriva.

CarG – Car Management

održavanja auta aplikacije

Slično Car Minderu radi i CarG, samo za Android korisnike. Jednostavno dizajnirana aplikacija jasno će vam pokazati sve dijelove u koje možete unositi podatke, poput akumulatora, klime…A ovdje možete unositi i troškove održavanja te pratiti kilometražu kod zamjene svakog dijela.

aCar

aplikacije za održavanje auta

Svestrana aplikacija nudi vam pregršt opcija koje možete unositi za svoj automobil, poput goriva, servisnih informacija, vaših putovanja i dijelova koje ste kupili, a zbog toga može biti pogodna i onima koji često putuju kako bi lakše pratili putne troškove. Uz to podatke možete pratiti i analizirati preko cloud servisa Fuelly.

AutoCare

održavanje auta aplikacije

AutoCare je fokusiran na što jednostavniji prikaz podataka i to uz puno boja, a u ovoj aplikaciji moći ćete bilježiti potrošnju goriva i servisne podatke, ali i napraviti plan za servisiranje i za više automobila – akko ih imate. Podaci se sinkroniziraju i na iCloud.

AUTOsist

aplikacije održavanje auta

Autosist je još jedan u niz iOS servisa za praćenje održavanja vašeg vozila, ali ono što ga izdvaja od ostatka je opcija koja vam omogućuje da uz vaše servisne podatke dodate i fotografiju kako bi kasnije lakše mogli pratiti što ste mijenjali i gdje ili u kakvom je stanju bio neki dio vozila.

Car Problems and Repairs

aplikacije održavanje auta

U ovoj besplatnoj aplikaciji za Android uređaje morat ćete se izboriti kroz oglase do odlične baze dijagnostičkih uputa kako bi sami naučili nešto više o vozilu, ali i kako bi lakše pronašli što se pokvarili ili što znači onaj zvuk koji čujete svaki put iznad 2000 okretaja.