Mnogima od nas radio je godinama bio glavni izvor zabave u automobilu. Ovisili smo o onome što imamo na kazetama ili CD-u, a tu i tamo bi netko možda imao snažnije zvučnike ili subwoofer što je taj automobil pretvaralo u pravi centar zabave tijekom roštilja ili zabava na otvorenom.

Dolazak MP3-a doveo je do velikih promjena jer smo odjednom mogli imati ogromnu količinu glazbe na jednom mediju, no danas je stiglo digitalno doba i ogroman broj gadgeta kojima naša vozila lako možemo pretvoriti u prave multimedijalne centre. Sretnici s vozilima koja imaju velike info ekrane i podršku za Android Auto ili Appleov CarPlay mogu danas različite sadržaje s mobitela prikazati na velikom ekranu u automobilu, a tu je i cijeli niz gadgeta koji će vaš automobil pretvoriti u pravi multimedijalni centar gdje god se parkirali.

AAXA Technologies P300 Pico Projector

Prijenosni projektori nude solidnu rezoluciju i priliku da si napravite kino doslovno bilo gdje, a jedino će vam trebati ravni zid ili projekcijsko platno koje možete objesiti sa poklopca prtljažnika. AAXA P300 ima rezoluciju od 1200×800 piksela i žarulju od 500 lumena. Tu su HDMI, mini VGA, micro SD i USB ulaz, što znači da možete spojiti i mobitel te prikazivati sve vaše multimedijalne sadržaje na velikom platnu. Stoji oko 360 dolara (oko 2300 kn).

Sigurnije telefonirajte

Ako već nemate automobil koji ima Bluetooth instalaciju, Bluetooth zvučnik ili FM predajnik su najbolja opcija za one koji često moraju telefonirati. Sve drugo je protuzakonito i iznimno opasno. Ovakav FM predajnik uključuje se u upaljač u autu i omogućuje da lako odgovorite na poziv te da zvuk čujete preko zvučnika u autu. No, ovaj je maleni gadget u isto vrijeme opremljen ekranom koji će prikazivati FM frekvenciju ili ime pjesme, a ima i dva USB-a za punjenje mobitela, a stoji 10 dolara (oko 60 kn)

Zvučnik za prave audiofile

Zaljubljenici u glazbu, koji još k tome i sviraju neki instrument rado će u automobilu ponijeti prijenosni zvučnik, a Marshallov Kilburn velik je i moćan zvučnik koji podsjeća na njihova sjajna pojačala. Težak je oko 3 kilograma s baterijom koja traje do 20 sati i ima dovoljno jak zvuk (SPL 100 dB), snage 70 W i frekvencijski raspon 62-20000 Hz. U njemu su 4″ woofer, dva 3/4″ tweetera i pojačalo klase D sa snagom 2 x 5 W + 1 x 15 W. Njegova zvučna kutija ima analogne okretne gumbe za postavljanje zvuka, ali i podržku za Bluetooth te 3,5 mm izlaze. Stoji od 1600 kuna.

Rashladite sva pića

Ako ste već odlučili auto opremiti gadgetima za zabavu, morate razmišljati i o tome da vam sva pića budu ugodno ohlađena. Amazon u svojoj ponudi AmazonBasics ima prijenosni hladnjak od 26 litara A+++ energetskog razreda koji ima funkcije hlađenja i grijanja, a radi na 12 ili 220 V

Zavalite se zajedno u naslonjač

U prirodu ili na kampiranje idemo zbog opuštanja i druženja, a KeltyLow ljubavno sjedalo omogućit će vama i vašoj boljoj polovici da zajedno uživate u filmu koji ste si pustili preko projektora. Stolac dolazi s torbicom koja će vam poslužiti i da prenosite raznu opremu ili u njoj nosite drva za logorsku vatru. Stoji oko 100 dolara (oko 600 kn).

Uživajte u filmu uz kokice

Bez dobrih kokica mnogima nema pravog uživanja u filmu, a kad ste autom usred ničega, kokice je malo teže napraviti. No to nije problem uz 12V aparat za kokice i kuhalo koje može poslužiti i da podgrijete hranu. Stoji 43 dolara na Amazonu (oko 270 kn).

Odgovori