Naši automobili su poput produžetka doma ili ureda, pa u njima znamo provoditi sate za laptopom. No, u automobilima se želimo opustiti kad idemo s prijateljima ili obitelji na kratki put izvan grada, ali želimo se osjećati ugodno i kad provodimo sate u jutarnjoj gužvi na putu prema poslu. Zbog toga nam razni gadgeti pomažu da naš auto i ono što u njemu vozimo bude ugodno i čisto, ali i da nam se vožnja ne pretvori u kaos.

Mobilni čistač
Bavite li se biciklizmom, imate li psa ili često kampirate na otvorenom, prljav i blatan automobil je zadnja stvar koju želite na kraju odličnog dana. Isto tako, blato na vašoj opremi nije poželjno. Kärcherov mobilni čistač možete lako spremiti u prtljažnik, a on ima spremnik za 4 litre vode i može sve isprati pritiskom od 5 bara. Cijena mu je oko 1275 kuna.

Usisavač
Imate li djecu znate da su mrvice i razni komadići standardni dio svakog automobila. Black & Decker PV1020L je ručni usisavač na bateriju koji se može sklopiti i zauzima iznimno malo prostora u prtljažniku. Nema vrećicu, već spremnik koji se jednostavno prazni. Puni se 4 sata. Stoji 686 kuna.

Upali i zagrij auto
Svi to radimo kad su hladna jutra. Izađemo u pidžami na dvorište i upalimo auto 10-ak minuta prije polaska kako bi ga zagrijali i odledili prozore. Uz Viper SmartStart modul to se može napraviti i daljinski, pa možete s prozora promatrati automobil i u tih 10-ak minuta uživati u prvoj kavi. Osim toga, možete automobil zaključati ili otključati te pratiti lokaciju preko mobitela. Košta oko 650 kuna.

Zaboravite na rukavice i zagrijte volan
Hladna jutra i hladan auto dovoljan su razlog da imamo ekstra par rukavica kako se ne bi dodatno šokirali držanjem ledenog volana. Hammacherov grijač potpuno će prekriti kolo upravljača. Treba mu 10 minuta da se zagrije i ima tri razine grijanja kako bi vam bilo ugodno voziti u hladnim danima. Baterije će raditi oko pola sata, a pune se preko 12V utičnice. Stoji oko 515 kuna.

Prava temperatura vašeg napitka
Želite li da vam šalica kave ostane topla cijelo vrijeme ili da se onaj sok ne ugrije, LG ima šalicu za automobil koja se spaja na 12V utičnicu. Temperaturu možete birati po želji, jednostavno se koristi i stoji oko 570 kuna.

Odgovori