Pametan telefon nam služi kako bi nam olakšao svakodnevicu, a ne kao kanta suvišnim aplikacijama od kojih nam „isparava“ mozak. Iz tog razloga izabrali smo nama najbolje digitalne alate odnosno aplikacije posvećene avanturistima poput vas!

Citymapper

screen-shot-2016-10-05-at-15-24-33

Sveobuhvatna, jednostavna za korištenje i zaigrana aplikacija Citymapper nudi nešto više od svima nama dobro poznatog Google Maps-a. Aplikacija pokriva gotovo sve najpopularnije turističke gradove svijeta, točnije njih 30-ak, te nudi mogućnosti poput integriranog poziva Uber vozila, biciklističke staze, pa čak i zbroj potrošenih kalorija ukoliko ste se odlučili prekoračiti određenu relaciju.

citymapper.com


Duolingo

screen-shot-2016-10-05-at-15-24-58

Duolingo je besplatna i nevjerojatno dobro dizajnirana aplikacija za učenje stranog jezika čiji vlasnici broje preko 70 milijuna registriranih korisnika. Duolingo omogućuje svojim korisnicima učenje osnovnih stranih riječi koje će vam uvijek dobro doći ukoliko se nalazite u državi gdje su vam ruke i noge jedini način komunikacije.

duolingo.com


XE Currency

screen-shot-2016-10-05-at-15-25-15

XE ponosno drži prvo mjesto na internetu kada su u pitanju konverzije novčanih valuta. Iz toga razloga nas ne čudi činjenica da je njihova aplikacija XE Currency toliko i popularna. Glavna karakteristika koja drži aplikaciju na tronu jest mogućnost konverzije valute u offline-u. Aplikacija zapisuje zadnje ažuriranu stopu i omogućava vam provjeru konverzije valute u bilo koje doba dana odnosno noći.

xe.com


Tripit

screen-shot-2016-10-05-at-15-25-38

Tripit je aplikacija koju će zavoljeti svaki avanturist sklon lošoj organizaciji. Ako je vaša email adresa glavni način komunikacije prilikom rezervacija hotela, vozila i slično, Tripit će nakon sinkronizacije s vašim zaprimljenim email potvrdama generirati poseban planer na bazi prikupljenih informacija.

tripit.com


Google Translate

screen-shot-2016-10-05-at-15-25-51

Must have aplikacija svakog vlasnika pametnog telefona nebitno jeste li putnik ili ne. Google Translate, kao što i sami naziv aplikacije govori, nudi veći broj mogućnosti kada je u pitanju prijevod. Jednostavno sučelje koje nudi mogućnost prijevoda na samoj naslovnici aplikacije, također prikazuje i novu mogućnost prijevoda uličnih i sličnih znakova. U slučaju da niste sigurni što koji znak ispred neke od poznatih umjetnina znači, poslikajte Google Translate aplikacijom i sačekajte magični štapić da odradi svoje. Rezultati će vas oduševiti!

Google Translate app

Odgovori