Ako se često vozite i morate biti dostupni na telefon, Bluetooth sustav u automobilu je vaše nužno rješenje jer je telefoniranje za volanom opasno, a može vas i puno koštati. Kod novijih automobila, Bluetooth podrška je sve uobičajenija pojava, no ako nemate Bluetooth sustav ugrađen u automobilu, nekoliko je opcija da sigurno i jednostavno budete dostupni za vaš sljedeći poziv – ili glazbu koju želite slušati preko zvučnika u vozilu

Mobitel je moguće spojiti na AUX-in ulaz u automobilu, što je dobra opcija kad želite slušati glazbu s telefona, ali ne nužno i najbolji odabir za pozive zbog moguće jeke. Za one kojima je glazba važna, druga opcija su i FM prijamnici, a ovdje se radi o Bluetooth uređaju koji koristi FM frekvenciju kako bi na radiju slušali glazbu s telefona.

No, Bluetooth zvučnici koji se spajaju direktno na vaš mobitel najbolji su odabir za one kojima su poziv i komunikacija s mobitelom najvažniji.

Belkin Hands-Free Bluetooth CarAudio Connect Aux

Poznati proizvođač audio opreme razvio je odlično rješenje za one koji imaju AUX-in ulaz na koji se spaja ovaj uređaj. Omogućuje vam handsfree pozive i slušanje glazbe na razglasu svog automobila. Iznimno se jednostavno postavlja, koristi 12V utičnicu u automobilu i jednostavni kontroler preko kojeg obavljate sve funkcije. Cijena mu je 43 dolara.

Parrot Minikit Neo 2

Parrotov Minikit Neo2 je jednostavno Bluetooth rješenje koje možete prikvačiti na sjenilo. Ima bateriju koja će dugo trajati 6 mjeseci u standby režimu, a na njega možete spojiti dva telefona istovremeno. Pruža odličan zvuk i pamti vaše zadnje postavke glasnoće, a omogućuje i glasovne kontrole. Preko njega možete slušati i glazbu s vašeg telefona. Cijena mu je od 495 kuna.

Jabra Drive

Slično kao i Parrotov sustav, Jabra Drive se poput kvačice spaja na sjenilo i omogućuje vam da imate kvalitetne pozive dok su vaše oči sigurno usmjerene prema cesti. Sve što trebate napraviti je upariti Jabru s vašim telefonom koji može sigurno ostati u vašem džepu. Na Driveu su jednostavne tipke za kontrolu, a uređaj ima i tehnologiju koja će prigušiti buku s ceste kako bi vaš glas bio što čišći. Preko Jabre možete i slušati glazbu s telefona ili primati upute s navigacije, a moguće je spojiti do dva uređaja. Uz Jabra Assist aplikaciju moći ćete vidjeti lokaciju automobila ili slušati pristigle poruke. U standby režimu radi do 30 dana. Stoji od 317 kuna.

Motorola Roadster 2

Motorolin Bluetooth zvučnik s kvačicom jednostavno se postavlja na sjenilo. Koristi dva mikrofona kako bi vaš glas bio što kvalitetniji uz svu buku u vozilu, a tu je i Motospeak funkcija koja vam priča kad imate dolazni poziv ili možete diktirati poruke. Tu je i solidan zvučnik od 2W, no u njemu je i FM predajnik pa ga možete spojiti i na radio u automobilu pa koristiti zvučnike u vozilu kako bi imali puno kvalitetniji zvuk sugovornika ili glazbe s telefona. Stoji oko 54 dolara.

Plantronics Voyager 5200

Ovo je jedna od najboljih Bluetooth slušalica na tržištu, a opremljena je s četiri mikrofona kako bi imali najbolju kvalitetu poziva. Na njoj su poboljšali i poništavanje buke, a ako želite možete upariti više telefona. Tu je tipka kojom možete jednostavno aktivirati Siri, Google Now ili Cortanu, a poziv možete prihvatiti glasovnom naredbom bez diranja ikakvih tipki u vožnji, dok će vam slušalica reći tko vas zove. Cijena joj je od 831 kune.

Odgovori