Proljeće i puno više toplih dana idealni su za izlete automobilom, a kako tada za volanom možemo provesti stotine kilometara važno je i da se opskrbimo svime potrebnim da ta vožnja bude ugodna. Ne mislimo tu na razne grickalice, iako i one pomažu, već na gadgete koji će olakšati život za volanom.

Ionizator i pročistač zraka

Borići, drvene kockice ili plastični mirisi za automobile stvar su koju gotovo svatko od nas koristi kako bi unijeli nekakvo mirisno osvježenje u automobil, ali ovaj uređaj može još i više. Njegov primarni filter će filtrirati čestice u zraku poput prašine, kose ili peludi, dok će se drugi pobrinuti za razne sitne čestice poput mikroorganizama ili svega do veličine 0,3 um. Ionizirat će zrak, a pritom ima nekoliko modova rada te će svjetlom signalizirati kakva je kvaliteta zraka. Stoji oko 50 eura.

Nosač mobitela za retrovizor

Mnogi vozači često muku muče s montiranjem nosača za mobitel u vozilima, jer otvori za ventilaciju nisu baš uvijek najbolje pozicionirani da mobitel stoji u sigurnoj i idealnoj poziciji za naš pogled. Ovaj nosač vješa se na retrovizor što znači da će vam navigacija biti u vidnom polju. Jedini minus mogao bi biti kabel za punjenje ako ga baš morate uključiti tijekom vožnje. Stoji oko 14 dolara.

Multipraktični radio

Radio na navijanje je stvar o kojoj mnogi izletnici ne razmišljaju sve dok im se ne isprazne baterije u njihovom, a ovakav koji stoji 27 eura pravi je mali genijalac. Možete ga puniti preko ručice za navijanje, ali i preko malenog solarnog panela na njegovu vrhu te 3 AAA baterije. On tako može i poslužiti da napuni vaš mobitel ili druge gadgete, a kroz micro USB konektor njega možete puniti dodatnom baterijom. Uz to ima i LED svjetiljku.

Organizator za sitnice

Automobili dolaze s velikim brojem pretinaca, no vrlo brzo shvatite da ni to nije dovoljno, osobito ako vozite i malu djecu. Autoarkov spremnik može se objesiti na vozačko ili suvozačko sjedalo i nudi izoliranu torbu za nekoliko boca i hranu te niz pretinaca za razne sitnice i gadgete te maramice. Stoji 11,89 eura.

Punjač za mobitele s Bluetoothom

Noviji automobili u pravilu dolaze s Bluetoothom i USB konektorima kako bi mogli lako puniti mobitele i puštati glazbu s pametnih telefona tijekom vožnje. No imate li stariji automobil, to će biti nešto teže. Roidmi 3S je punjač za dva USB uređaja koji se spaja na upaljač, a podržava i brzo punjenje telefona. Uz to on ima i Bluetooth te se može spojiti na vaš telefon, a potom preko FM predajnika tu glazbu puštati na radiju vašeg vozila. Stoji 19 eura.

Solarni senzor tlaka u gumama

Praćenje tlaka u gumama važno je za sigurnost vožnje, a ako vaš automobil već nema ugrađene senzore, ovakav uređaj mogao bi vam pomoći za volanom. Dolazi sa četiri nastavka za ventile, a kontrolna jedinica ima jednostavan prikaz svih relevantnih podataka, poput trenutnog tlaka, temperature ili upozorenja na prevelik tlak. Njena baterija od 345 mAh puni se preko solarnih ćelija. Stoji 50 dolara.

Odgovori