Planirate li otići na kraći ili na dalji put ove godine, sada morate posebno voditi računa i o gadgetima koje ćete nositi sa sobom. Jer nije isto idete li na neko putovanje autom u koji možete natovariti skoro sve što vam padne na pamet ili je vaše odredište na drugom kraju svijeta i morate strogo voditi računa o količini prtljage koju ćete spremiti u kofer.

Dronovi, tableti, kamere, slušalice, sve su to gadgeti koje danas nosimo i često zauzimaju značajan dio našeg popisa stvari koje moramo ponijeti, a razne aktivnosti i hobiji dodatno mogu utjecati na naše planiranje pa moramo računati na dodatne baterije ili punjače.

Uskoro dolazi proljeće i nakon što se otopi snijeg bit će prava prilika da se za neki sunčani vikend zaputimo na neki dulji izlet. No da bi sve to prošlo kako spada, moramo računati i na neke nužne gadgete.

Nintendo Switch je konzola koja i u svom prijenosnom obliku nudi vrhunsku kvalitetu igranja, ali i zabave za putnike u automobilu – ili one koji na put kreću avionom.

Krećete li na put sa više gadgeta koji se mogu spojiti na internet, vjerojatno će vam trebati hotspot, osobito ako niste u nekom hotelu. Alcatel je ovih dana na sajmu mobilnih tehnologija u Barceloni predstavio svoje najnovije LTE pristupne točke za mobilni internet, a najbrži Linkzone CAT12 podržava brzinu prijenosa podataka do 600 Mbps s baterijom koja mu omogućava 15 sati rada.

Jednako tako, sve te gadgete treba i puniti, a mnogi od nas u automobilu imaju eventualno 1 USB utor ili dvostruki punjač koji se spaja u upaljač. USB hub sa pet portova omogućit će da bezbrižno napajate sve uređaje dok se vozite prema svom odredištu i da kod svakog stajanja fotoaparat ili kamera budu puni energije.

usb hub

Mnogima se znalo dogoditi da bi kod punjenja raznih gadgeta ostavili uključene uređaje ili bi ostavili svjetla na automobilu kroz noć, a drugo jutro imali bi problem s pokretanjem vozila. U gradu se još i možemo lako snaći, no što kad smo van grada u stranoj zemlji. Uređaji poput No Co startera omogućuju da sami date automobilu dovoljno energije da se pokrene.

noco

Ako niste zadovoljni uspomenama s odmorama koje ste samo mogli zabilježiti mobitelom, snimke u 360 stupnjeva ponudit će nekome pravi prikaz vaših dogodovština, a Ricoh Theta V kamera snima 4K video koji se lako može gledati na mobitelima ili televizorima i uređajima za virtualnu stvarnost. Dobra opcija kod njega je i što Ricoh kamera može poslužiti kao daljinski upravljač kad gledate video na televizoru.

Ako ćete svoj automobil nakon dolaska na odredište ostaviti, vrijeme je i da razmislite o prijenosnoj energiji, a Ankerov Powercore 20.000 je baterija koja će vam osigurati isto toliko mAh kapaciteta, a pritom podržava Qualcommov Quick Charge standard za brzo punjenje.

Želite li snimiti 360 video ili pak običan video mobitelom, vašim članovima obitelji i prijateljima bit će iznimno drago ako se vaša ruka i slika ne tresu. Zbog toga uvijek trebate pokušati stabilizirati video, a Gorilla Pod Focus je mali fleksibilni tronožac koji će se snaći gotovo na svakom terenu i moći ćete ga jednostavno postaviti u željeni položaj za snimanje.

Gorilapod

Odgovori