Ljetni mjeseci i ovi topli dani savršen su poziv da se svaki slobodan vikend automobilom krene u neku novu avanturu i provede vikend u prirodi, planinama ili na moru, barem dok ne dođe vrijeme godišnjeg odmora. I dogovori puno lakše padaju jer svi žele uhvatiti priliku da se maknu od gradske vrućine. Da bi takva avantura bila savršena, treba se i adekvatno pripremiti. Srećom, danas se automobil može vrlo jednostavno opremiti kompaktnim gadgetima uz koje ćete biti sigurniji, ali i cijeli provod će biti puno veća zabava.

Wayfarer Grill

Preklopni roštilj Wayfarer rastavlja se i stane u torbicu koja u autu ne zauzima puno mjesta, a vama omogućuje da budete uvijek spremni za ukusno jelo s roštilja. Izrađen je od nehrđajućeg čelika i težak manje od 5 kilograma, a osmerokutna rešetka se raširi na širinu od 53 cm. Cijena mu je oko 570 kuna.

garmin dashcam

Garmin DashCam 55

Planirate li neko dulje putovanje, poduzmite dodatne mjere sigurnosti uz kameru za vožnju. Garminova kamera jedna je od najboljih i omogućuje vam glasovno upravljanje i snimanje videa ili fotografija. Kompaktna je i podsjeća na GoPro, a ima GPS podršku i integraciju s telefonima. Video snima u rezoluciji 1440p što je pohvalno, a tu su i napredne mogućnosti poput upozorenje na držanje vozne trake i na opasnost od sudara. Dolazi s karticom od 8 GB, a stoji od 1375 kuna.

Sitpack Zen

Imate li dovoljno velik automobil, nije nikakav problem stalno voziti klasičan stolac za kampiranje, međutim svi oni koji nemaju taj luksuz moraju razmišljati o alternativama, a Sitpack ZEN jedna je od najboljih. Ovo je jedan od najkompaktnijih stolaca koji prije podsjeća na stativ za fotoaparat nego na stolac, a odlično će poslužiti za odmor kod planinarenja i kampiranja. Košta oko 440 kuna, a može izdržati do 136 kilograma opterećenja.

Instant Automatic

Šator za mnoge izletnike predstavlja jednu od najvećih tlaka jer često znači slaganje, pa ponovno rastavljanje kad smo shvatili da smo nešto krivo složili pa sve to ispočetka. Srećom postoji i cijeli niz jednostavnih rasklopivih šatora koji se sami mogu rastvoriti i sklopiti i to u nekoliko sekundi. Instant Automatic ima jednostavan šator koji je dobar odabir za dvoje za vikend izlet. Brzo se rasklapa i dolazi s torbicom, a stoji oko 210 kuna.

Xiaomi M365

Mnogi će na izlete ponijeti bicikl, no dobra alternativa može biti i električni romobil, osobito ako ste u nekom urbanom području i trebate prijevozno sredstvo za brzi odlazak u dućan. Xiaomijev popularni romobil dolazi s baterijom od 280 Wh koja se puni do 5,5 sati, ali vam osigurava doseg od 30 km uz maksimalnih 25 km/h, što je i više nego dovoljno za jedan vikend. Dolazi s čvrstim aluminijskim okvirom i nosivosti do 100 kg te podrškom za spajanje na Xiaomi Mi Home aplikaciju. Cijena mu je oko 4000 kn.

Solos pametne naočale

Ako ste ipak među onima koji ne mogu bez bicikla, mogli bi razmisliti o pametnim naočalama koje će vam direktno ispred vas prikazati podatke o vašoj vožnji. Dizajnirane su za bicikliste, trkače i triatlonce i sportaše kojima prikazuje brzinu, snagu, puls, kadencu i druge važne podatke s vaših povezanih senzora. Stoje oko 3200 kuna, a uz njih dolaze rezervne leće i slušalica.

Odgovori