Statistika kaže da se najviše svađa tijekom obiteljskih putovanja dogodi upravo u automobilu tijekom snalaženja u novom okruženju.

Zahvaljujući današnjoj tehnologiji možemo sa sigurnošću reći da će vam aplikacije koje donosimo u nastavku olakšati boravak na cesti, učiniti ga sigurnijim i ono najvažnije, bezbrižnim.

screenshot_1

PUTNI ANĐEO

Putni Anđeo je mobilna aplikacija koja vas prati dok vozite, te na temelju promjene brzine, buke u vozilu i drugih parametara detektira prometnu nezgodu i samostalno šalje poziv dežurnom kontakt centru ORYX Asistencije. Ukoliko ne demantirate nesreću u roku nekoliko sekundi, centar šalje poziv hitnim službama dajući im sve potrebne informacije kako bi vam pomogli.

Google Play, Apple AppStore


screenshot_2

POLICIJA ZAUSTAVLJA

Popularna Facebook stranica „Policija zaustavlja“ je zbog velikog zahtjeva svojih obožavatelja omogućila pristup mobilnoj aplikaciji koja prikazuje aktualne objave informacija gdje se nalaze policijske patrole, te ih na taj način vrlo jednostavno možete izbjeći.

Google Play, Apple AppStore


screenshot_3

GOOGLE MAPS

Najpopularnija virtualna karta svijeta često se nalazi na mobilnim uređajima svih putnika. Aplikacija koja je usavršila navigiranje uz dodatne informacije po želji, smatramo da je Google Maps MUST HAVE aplikacija koja se ne smije izbjeći.

Google Play, Apple AppStore


screenshot_4

HERE

Odmah poslije Google Maps-a dolazi aplikacija koja se izdvaja po jednoj od trenutno najpopularnijih karakteristika u svijetu navigacijskih aplikacija, a to je korištenje bez pristupa internetu. Aplikacija nudi virtualne karte preko 100 zemalja koje možete koristiti čak i uz glasovnu navigaciju.

Google Play, Apple AppStore


screenshot_5

PARKOPEDIA

Genijalna aplikacija, odnosno enciklopedija parkirnih lokacija koja obuhvaća 75 zemalja i preko 38 milijuna parkirnih mjesta. Najbolja karakteristika aplikacije jest aktualni prikaz najbližih parkirnih mjesta na bazi vaše geo lokacije te automatsko navigiranje do prvog slobodnog mjesta. Prednost aplikacije je samo širenje iste zbog svakodnevnog unošenja informacija od samih korisnika.

Google Play, Apple AppStore


screenshot_6

WAZE

Još jedna alternativa Google Maps-u koja nudi prometne informacije u realnom vremenu. Aplikacija se ažurira svake minute na bazi dobivenih informacija od strane korisnika te obavještava vizualnim prikazom na samoj karti radi li se o gužvi, zastoju ili nesreći. Uz Waze uvijek možete saznati najbolje i najgore vrijeme za krenuti na put!

Google Play, Apple AppStore


screenshot_7

Odgovori