Putujete li autom ili avionom, veliki su izgledi da ćete sa sobom ponijeti i razne gadgete. Dok je to nekad podrazumijevalo uglavnom samo mobitel ili prijenosnik, danas mnogi od nas još nose i razne slušalice, zvučnike ili kamere. Ako će vas put odvesti izvan Europe, treba računati i na razne adaptere i osiguranje kofera te vlastitog mira i odmora na pretrpanim aerodromskim terminalima.

Jastuk u kojem ćete spavati k’o top

Izgleda prilično smiješno, ali uz jastuk Ostrich (noj) osjećat ćete se kao da ste u vlastitoj čahuri. Glavu morate gurnuti u njega, a potom se možete lako nasloniti u autobusu, autu ili u avionu. Želite li odmoriti za stolom, ima i rupe u koje možete gurnuti ruke. Cijena na Amazonu mu je oko 590 kuna.

Zvučnik za zabavu na plaži

Ljetni mjeseci znače puno boravka uz vodu, bilo to na moru ili kraj bazena, a ljubitelji glazbe htjet će i otporan zvučnik koji će izdržati prskanje. Robusni AYL nije potpuno vodootporan, ali preživjet će ako vam upadne u vodu, a možete ga koristiti i dok se tuširate jer je otporan na paru. Cijena mu je oko 170 kuna na Amazonu.

Pretvorite telefon u printer za fotografije

Prynt je dodatno kućište za vaš iPhone koje ga odmah pretvara u printer fotografija. Na ovaj način možete usrećiti i one kojima je stalo do toga da imaju fotografiju na papiru jer će fotografiju isprintati čim je snimite, baš kao nekada s Polaroidima. Fotografije možete isprintati iz galerije uređaja ili s društvenih mreža, a možete ih i urediti uz razne efekte. Uz Prynt aplikaciju fotografije će se na ekranu mobitela pretvoriti u video. Stoji oko 800 kuna.

Svi vaši gadgeti bit će sigurni

Kad idete na plažu, morate razmišljati o stvarima i o tome da ih netko ne ukrade. Safego je prijenosni ormarić u kojemu ćete sigurno moći ostaviti svoj fotoaparat, novčanik i druge vrijedne stvari, a možete ga zaključati za metalnu ogradu baš kao i bicikl. Kroz njega možete provući kabel slušalica ili punjača kako biste punili uređaj ili slušali glazbu dok je telefon zaključan i na sigurnom. Stoji oko 260 kuna.

Iskoristite Sunce i napunite telefon

WakaWaka Power solarni punjač odličan je dodatak za one koji često odlaze u prirodu. Nakon 12 do 24 sata na suncu ovaj punjač će napuniti svoju bateriju kapaciteta 3000 mAh, što je dovoljno za još jedno punjenje standardnih telefona. Osim za punjenje gadgeta, on može poslužiti i kao snažna svjetiljka. Njegova cijena je oko 520 kuna.

Hrvatski telefon najbolja je kupnja

Telefon koji nudi najbolji omjer uloženog i dobivenog je Noa H10le, koprivničke tvrtke Hangar 18. Ovu nagradu dodijelila im je EISA, organizacija koja okuplja više od 50 specijaliziranih časopisa u Europi. Hrvatski telefon je nagradu za Best buy uređaj dobio u konkurenciji divova poput Samsunga, Huaweija, Sonyja… Jedan od razloga zbog kojih su dobili nagradu je i činjenica da je ovo prvi telefon koji ima MediaTekov Helio X27 procesor s 10 jezgri, 64 GB memorije i 4 GB RAM-a. Dolazi i sa tri kamere od 13 megapiksela, odličnim AMOLED ekranom te baterijom od 3800 mAh. Nagradu će dobiti 1. rujna u Berlinu na IFA sajmu. Stoji 2999 kuna.

Kofer koji postaje idealni suputnik

Bluesmart One je kofer kojeg možete pratiti preko GPS-a, u slučaju da ga zagubite na terminalu ili da ode na krivi avion, a opremljen je i dodatnom baterijom koja će moći napuniti vaš laptop ili telefon. Kapacitet baterije je čak 10.000 mAh. Njegovu bravu također možete otvoriti preko telefona, a tu je praktičan pretinac za prijenosna računala koji će olakšati prolazak kroz sigurnosnu provjeru. Na Amazonu stoji 1550 kuna.

Adapter za svaku utičnicu

Putujete li često izvan Europe, morate računati i na to da ne koriste svugdje iste utičnice kao i mi. Kako ne bi morali razmišljati hoće li hotel ponuditi adapter, Belkin ima univerzalni adapter koji će vas pripremiti za svaki put, a korisna opcija je i USB utor na njemu. Stoji oko 140 kuna.

Slušalice koje će osigurati zabavu, ali i mir od vanjske buke

Slušalice s aktivnim poništavanjem buke odličan su suputnik na svakom putovanju jer će utišati vanjske zvukove poput brujanja aviona, hrkanja putnika na sjedalu do… Bose QuietComfort 35 su bežične, a baterija osigurava 20 sati rada na jednom punjenju. Uz to nude i vrhunski zvuk. Na Amazonu stoje oko 2170 kuna.

Univerzalna torbica zaštitit će svaki mobitel

Joto torbica osigurat će svaki telefon od prodora vode. U nju možete staviti uređaje s dijagonalom ekrana do 6 inča, a prozirna je s obje strane kako bi mogli koristiti uređaje i dok ste mokri. Cijena joj je oko 43 kune na Amazonu.

Kamerom snimite svoju vožnju i vratolomije

Iako je GoPro popularizirao trend akcijskih kamera, na tržištu je dostupan ogroman broj jeftinih klonova jednako impresivnih mogućnosti. Campart ACT74 je akcijska kamera koja snima video u Ultra HD rezoluciji i fotografije od 16 megapiksela i to sa širokim kutem od 170 stupnjeva. Za kvalitetu snimki zadužen je Sonyjev senzor, a kamera se može na dodatne uređaje spojiti i bežično. Uz nju dolazi i velik broj različitih dodataka kojima ćete kameru moći pričvrstiti na bicikl, razne kacige ili u automobil. Cijena joj je oko 353 kune.

Odgovori