Ljeto je u punom žaru što znači da su pred nama topli i dugi dani, ali i odlična prilika da svako slobodno vrijeme iskoristimo za nekakav izlet.

Kad već nemamo vremena za neko dulje putovanje, valjalo bi se barem u ovim vrućim danima osigurati da nam je automobil spreman na zabavu u svakom trenutku. U nastavku možete vidjeti koje zabavne gadgete možete smjestiti u pretince automobila ili u prtljažniku za idealno ljeto.

Handpresso

handspresso



Jutarnja šalica kave mnogima je od nas dio svakodnevice, a ako ste među onima koji često i svugdje kasne, ovakav gadget mogao bi biti baš to što vam treba da si uvijek napravite šalicu kave. Ili ako ste autom negdje usred šume i daleko od prvog kafića, sigurno će vas prijatelji oduševljeno gledati ako im ponudite šalicu espressa. Handpresso stoji 200 dolara.

ION Audio Cassette Adapter Bluetooth

ljeto gadgeti

Vozite li automobil koji je zapeo u nekim prošlim vremenima i još ima ‘kazić’, Bluetooth adapter u obliku kasete je odličan način da bežično uživate u glazbi s telefona. Baterija omogućuje više od 4 sata reprodukcije glazbe, a preko adaptera možete primati i pozive. Stoji 20 dolara na Amazonu.

VANMASS Wireless Car Charger Mount

Gotovo svi u automobilima danas imamo nekoliko kabela za punjenje mobitela te stalak za telefon kad nam treba navigacija ili jednostavnije upravljanje glazbom. Vanmassov punjač spaja dva uređaja u jednom, odnosno sigurno će držati telefone dijagonale do 6,5 inča, a u isto vrijeme će ih i bežično puniti. Na Amazonu stoji 36 dolara.

BACtrack S80

Alkohol i vožnja nikako ne idu zajedno, a ljeti to posebno može biti opasno jer često vozači nemaju osjećaj koliko su popili. U pravilu je bolje ne voziti kad se netko nađe u takvoj dvojbi jer vrlo vjerojatno je previše alkohola u organizmu, međutim BACtrack je maleni gadget koji će vam otkriti razinu alkohola u organizmu i potvrditi da je najbolje pustiti volan u ruke nekome tko je trijezan.

TrailNest Rooftop Hammock

Želite li pustolovine za volanom podići na novu razinu, TrailNest nudi viseću mrežu za ležanje koja se može montirati na krov vašeg automobila. Sigurno se spaja na krovne nosače, a možete spojiti praktično svaku standardnu mrežu i imat ćete svoje idealno mjesto pod zvijezdama gdje god parkirate. Stoji 800 dolara u dvostrukoj varijanti ili 350 kao jednostruki nosač na stranici proizvođača.

Cooluli

Nema sumnje, nakon dugog putovanja hladno osvježenje ono je što treba svakom vozaču, osobito na ovim ljetnim vrućinama. Cooluli je mini hladnjak koji će šest limenki držati na idealnoj temperaturi, što bi trebalo biti taman za većinu putovanja. Napaja se ili preko USB-a ili upaljača u automobilu, što znači da ga možete ponijeti i u stan.

Road Shower 4S

Našli ste idealnu uvalu ili mjesto kraj rijeke i nakon cijelog dana uživanja želite oprati sebe i svoju opremu. Međutim, ako nema tuša u blizini to će sve biti puno teže. RoadShower 4S je tuš koji se može montirati na krovne nosače i u njemu će sunčeva toplina ugrijati 19 litara vode kako bi se otuširali ili oprali svoju opremu. Na njega možete spojiti i pumpu pa uživati u tuširanju kao doma. Stoji 300 dolara.

Skycamp

Mnogi će vozači na krov često smjestiti krovni kofer kako bi povećali prtljažni prostor, ali brojni avanturisti umjesto toga rado bi na svom automobilu vidjeli Skycamp. Šator koji je smješten u kutiji na krovu može se raširiti za manje od minute, a u njemu može spavati dvoje odraslih i dvoje djece u svim vremenskim uvjetima. Ima i fantastičan prozor za odličan pogled na noćno nebo. Paprena cijena od 3900 dolara mogla bi biti veliki minus mnogima.

JBL Party Box 300

Moćan party zvučnik neće zauzeti previše mjesta u prtljažniku, ali zato će biti u središtu svake zabave na otvorenom zahvaljujući svjetlosnim efektima. Na njega možete spojiti mikrofon ili gitaru, ali i reproducirati glazbu preko Bluetootha. Može se upariti s istim takvim zvučnikom u pravi stereo sustav, a baterija će omogućiti reprodukciju do 18 sati glazbe. Stoji 3700 kuna.