Idete li u zabavni park obavezno ponesite svoju hranu koja je tamo skupa, na krstarenjima je nabolji dodatak budilica, a na road tripu višenamjenski punjač.

Da bi povećali slobodan prostor u svom kovčegu, a opet bili posve pripremljeni za putovanje, slijedite pravila pakiranja iskusnih putnika na krstarenjima i obavezno ponesite svoju budilicu. Tek rijetke linije krstarenja nude gostima budilicu u kabinama. Ovo je vrlo važno jer ako ste u kabini bez prozora, dan i noć često izgledaju isto, pa će sat pomoći u orijentaciji, ali i kako ne bi propustili iskrcavanje u zanimljivim turističkim destinacijama, piše Budget Travel.

Ono što bi svakako trebali ostaviti kod kuće pri odlasku na krstarenje su pegle, sušila i grijači za kosu. Brojne tvrtke za krstarenja poput Norwegiana, Cunarda, Disneya i Royal Caribbeana zabranjuju takvu opremu na putovanjima zbog opasnosti od požara. Neke tvrtke zabranjuju i aparate za kavu pa prije krstarenja svakako provjerite jesu li uređaji koje namjeravate ponijeti dopušteni na brodu.

Kampiranje

Što ponijeti: Dodatne baterije, solarni punjač i repelente

Kako biste izbjegli prazne baterije na vašem fotoaparatu, mobitelu, laptopu i drugim poveznicama s civilizacijom, osigurajte se zamjenjivim baterijama i solarnim punjačima koji će vam dobro doći bilo da idete u uređeni ili divlji kamp.

Izbaciti iz kovčega: Mrežu za komarce

Idete li na organizirani višednevni izlet u prirodu, ne morate sami nositi mreže za komarce i ostalu zaštitnu opremu u područjima gdje oni obitavaju, jer će većina turističkih agencija to pripremiti za vas. Ovo se osobito odnosi na dijelove svijeta gdje je malarija učestala bolest.

Putovanje autom

Što ponijeti: Višenamjenski punjač za auto

Na sve popularnijem obliku putovanja – “road tripu”, najbolji dodatak je višenamjenski punjač za auto uz pomoć kojeg možete napuniti i dva uređaja odjednom. Nakon što stignete u svoje prenoćište, višenamjenski punjač za auto možete koristiti i u standardnim utičnicama.

Izbacite iz kovčega: Energetska pića i druge kofeinske pripravke

Previše kofeina može vas lako učiniti pravom opasnošću na cesti, kako za sebe, tako i za druge vozače. Predoziranje kofeinom rezultirat će iscrpljenošću, malaksalošću i ubrzanim radom srca, pa je mnogo bolje prepustiti se prirodnom umoru i stati ako je to potrebno.

Zabavni park

Što ponijeti: Grickalice i čokoladice

Hrana i pića u zabavnim parkovima redovito su mnogo skuplji nego bilo gdje drugdje, pa napunite svoj ruksak omiljenim grickalicama, čokoladnim pločicama i sendvičima koji će vam uvijek biti pri ruci. Također, idete li u neki od Disneyevih parkova sa sobom ponesite žvakaće gume, jer je Walt Disney navodno mrzio žvake i zabranio njihovu prodaju u svojim parkovima.

Izbacite iz kovčega: Pribor za prvu pomoć

Cijena ulaznice u sve svjetske zabavne parkove uključuje kompletno zdravstveno osiguranje i ekipu liječnika i medicinskog osoblja. Također, u zabavnim parkovima možete besplatno dobiti aspirin i druge lijekove te izmjeriti tlak.

Vikend putovanje

Što ponijeti: Pastu za zube, mini šampon i dezodorans

Velika pakiranja kozmetičkih potrepština zauzimaju previše mjesta u vašem kovčegu, a zaista nisu potrebni. Umjesto toga radije ponesite male testere.

Izbacite iz kovčega: Vodu

Voda se može kupiti svugdje i nepotrebno je da sa sobom nosite velike boce. Radije stanite na kojoj benzinskoj crpki ili se opskrbite u lokalnom dućanu na svom odredištu, a umjesto vode ponesite dodatnu haljinu za dobar provod.

Odgovori