Užurbani nas način života sprječava da adekvatno vodimo brigu o limenom ljubimcu pa ga operemo samo kada je to nužno. Ako ste unutrašnjost automobila doveli do neizdrživosti, naša je preporuka da auto odvezete do obližnje praonice. No za one koji tome nisu skloni postoje i neki načini kako da to odrade sami uz malu potrošnju.

U dućanima autokozmetike možete pronaći sva sredstva za uklanjanje mrlja, ali možete ih napraviti i sami. U bocu ulijte šalicu deterdženta za pranje posuđa, malo alkoholnog ili jabučnog octa i pola šalice gazirane vode. Sve dobro promiješajte i za tren oka sredstvo je spremno za korištenje. Ako ste se ipak odlučili za kupovinu sredstva, od prodavača zatražite proizvod namijenjen isključivo za to, jer neki proizvodi mogu načiniti više štete nego koristi.

čišćenje unutrašnjosti automobila

Prije čišćenja važno je sve iz unutrašnjosti ukloniti i temeljito usisati. Tepisi se često mogu očistiti usisavanjem, ali ako to nije dovoljno mlaznice iz vodenih topova na samoposlužnim autopraonicama skinut će s njih svu preostalu prljavštinu. Vlažne su maramice odlično rješenje za blažu prljavštinu i prašinu na površinama, a ako i nisu, malo deterdženta bi trebalo riješiti problem.

Sredstvo za čišćenje pošpricajte po prljavim dijelovima te pričekajte minutu da polako prodre u materijal. Nakon toga krpom od mikrovlakana počnite brisati jače zaprljane dijelove. Postupak ponovite nekoliko puta i na kraju pustite da sredstvo odstoji. Vlažnim maramicama ili ručnikom temeljito pobrišite očišćene dijelove unutrašnjosti, a zatim auto ostavite širom otvoren neko vrijeme da se potpuno osuši.

Odgovori