Feng shui je drevna kineska vještina uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, a sve sa željom da privučemo pozitivnu životnu silu chi koja osigurava sreću obitelji i potomcima.

Iako ju češće povezujemo s domom, mnogi od nas u automobilu obitavaju toliko dugo da nam je drugi dom, pa ista načela možemo primijeniti i na svoje limene ljubimce. Kako je cilj stvoriti dobru energiju, a nje nam u prometnim gužvama uvijek treba, načela su praktično ista.

Čisto i bez nereda

Održavate li automobil čistim od gomile smeća i nereda, pomoći ćete i sebi da smanjite nered vaše energije. Stoga redovito očistite interijer vozila, bacite stare maramice, parkirne kartice i ostatke hrane, a obratite pažnju i na prtljažnik. Iako je to nered koji ne vidite, ne znači da ne utječe na vas. Pročitajte i kako otkloniti neugodne mirise iz auta.

Svjež zrak

feng shui u autu

Zrak u kabini vozila, a osobito ako se radi o novom automobilu, može imati povišenu razinu različitih kemijskih čestica. Vozite li se često autom i ako u njemu provodite puno vremena, važno je da zrak u vozilu bude što čišći. Omogućuje li vrijeme, redovito otvorite prozore i pustite svježeg zraka u vozilo. Alternativno, možete koristiti difuzor za različita eterična ulja, a možete birati među različitim uljima – ovisno o željenom raspoloženju. Limunska trava i paprena metvica su energična i pomoći će u fokusiranju, dok lavanda opušta. Pročitajte i jesu li osvježivači u automobilu opasni za vaše zdravlje.

Udarci energije

Mnogi različiti predmeti u automobilu pomoći će poboljšati energiju u vašem vozilu. To mogu biti stvari određene boje, slike, ali i kristali. No, to ne podrazumijeva da vješate različite predmete po retrovizorima – jer to stvara kontraefekt i uklanja pažnju s vožnje. Ključ je u suptilnosti, pa tako možete u pretinac za rukavice ubaciti nekoliko kristala kvarca ili hematit. Isto tako, glazba je još jedan način za brzo podizanje energije. Dokazano je da pjevanje u autu smanjuje stres!

Prva boja puno znači

Kupujete li novi auto i imate opciju biranja boja, pustite osjećaje da upravljaju odabirom. Stoga, ako volite plavu, to je dobra vijest za vaš feng shui. Pogledajte i koja je vaša sretna boja prema horoskopu. Recimo ako ste rođeni u godini svinje – onda su to smeđa, žuta i zelena, dok je onima u godini zmije sretna crvena i narančasta.

Pripazite i na…

Na energiju vašeg automobila može utjecati i garaža ili parkirališno mjesto na kojem ostavljate vozilo, stoga, ako je moguće, pripazite i na feng shui u garaži. Kod parkiranja vozila najbolje je da njegov prednji dio gleda od kuće. Automobil koji gleda prema kući može stvoriti napadačku energiju što je najbolje izbjegavati.

Za potpunu sigurnost u prometu, učlanite se u ORYX Asistenciju – Najbržu pomoć na cesti u Hrvatskoj i Europi već od 360kn godišnje