Zasigurno ste nebrojeno puta čitali o tomu kako postati bolji vozač, ali ne i o savjetima koji će sačuvati, osvježiti, pomoći u vožnji pa čak i popraviti vaš auto bez novčanih ulaganja.

Kako pravilno namjestiti retrovizore

Prije svega najbitnije je biti potpuno siguran u vožnji. Jedan od najčešćih uzroka nesreća je neprovjeravanje mrtvoga kuta. Kako biste što duže vidjeli drugi automobil u retrovizorima bitno ih je dobro pozicionirati. Ako u svojim vanjskim retrovizorima vidite svoje vozilo to je siguran znak da oni nisu dobro pozicionirani. Tako povećavate mrtvi kut i dovodite sebe i druge u opasnost. Pomičite ih prema van do trenutka kada se obris vašega vozila više ne vidi.

Dosta vam je hrane po podu?

U svakodnevnoj ste žurbi i ne stignete jesti pa nerijetko ‘gablec’ nosite u autu pa on onda često završi na podu. Ako prevozite hranu bitno je da se ona nalazi u čvrstim posudama. Idealna je plastična košarica koja služi za skladištenje kvačica za rublje. Obično su dovoljno velike za jedan obrok, a praktičnije su od plastičnih vrećica.

Trik s gumicama za kućanstvo

Iako je upotreba mobitela strogo zabranjena i smijete ga koristi jedino ako imate slušalice, postoji jednostavan način da ga odložite na vidljivo mjesto i bez držača koji je za to namijenjen. To će vam zasigurno pomoći ako koristite navigaciju s mobitela i ne znate gdje ćete ga odložiti. Obične gumice za kućanstvo jednostavno će riješiti problem odlaganja mobitela.

Trik s teniskom lopticom

Ovo će posebno mladim vozačima biti od koristi. Tenisku lopticu zakačite na konac i konac zavežite za strop garaže. To će vam olakšati procjenu veličine auta, a i sačuvat će vaš auto od udaranja u zid, ogradu ili vrata.

Guma za odčepljivanje WC-a

Bili ste neoprezni pa ste dio lima automobila malo udubili. Nema mjesta panici ako imate gumu za odčepljivanje. Prislonite ju na udubljeno mjesto i lagano povucite prema sebi. Za teža oštećenja ipak savjetujemo da potražite pomoć majstora.

Odgovori