Najbolja samoposlužna autopraonica, najbolja automatska autopraonica Zagreb – istražili smo koje su na Googlu najbolje ocijenjene autopraonice u Zagrebu za one koji nemaju vlastito dvorište ili vremena/volje da peru auto sami. Bilo da se radi o samoposlužnim, automatskim ili ručnim autopraonama, mi ćemo vam pomoći pronaći najbolju u vašoj blizini. Više u nastavku.

Samoposlužna Autopraonica Zagreb

 

U prosjeku 25 sekundi za jedan žeton moći ćete koristiti pjenu za pranje, tj. vosak s omekšanom vodom. Do nedavno ste mogli auto, ako nije baš jako prljav, oprati za 20 –30 kuna, sada je to 4-5 eura, ovisno o tome koliko ste brzi i spretni. Primjerice, u West Gatu ćete za 1 euro dobiti 140 sekundi pranja, a ista cijena je za 300 sekundi usisavanja. Automati primaju ili žetone ili kovanice u rasponu od 0,10 do 2 eura. Ono što je važno je da pri ispiranju praonice koriste filtriranu demineraliziranu vodu kako ne bi ostale mrlje od osušenih kapljica. Osnovni program pranja uglavnom sadrži pranje (tekući deterdžent) – ispiranje – vosak – ispiranje demineraliziranom vodom. Neki imaju dodatne programe kao što su aktivna pjena, pranje felgi, podno pranje, uklanjanje mušica, pranje tepiha itd. Tako ćete tu potrošiti nekoliko dodatnih eura. No, što se tiče samog pranja, naš savjet je da je tekući deterdžent učinkovitiji od pjene, a i ne morate potrošiti hrpu novca na ispiranje. Budite posebno oprezni pri pranju felgi jer se njih ne smije prati direktnim jakim mlazom već pažljivo uokolo te pod kutom kako se ne bi oštetio kočioni sustav.

Samoposlužna Autopraonica – Donosimo neke od najpopularnijih samoposlužnih praonica, tj. one koje su vozači najbolje ocijenili na Googlu:

1) praonica na Zagrebačkoj aveniji kod bivšeg karting centra Špansko

2) praonica Szabo čije su samoposlužne varijante na Sarajevskoj cesti

3) Zoom na Zagrebačkoj cesti u Sesvetama

4) Sapunica u Draganićima

5) Soap na Sajmišnoj cesti

6) samoposlužna autopraonica u Ul. Dragutina Golika

Automatske praonice u Zagrebu

najbolja autopraonica zagreb - samoposlužna autopraonica

Imate opciju sami proći kroz četke ili prepustiti auto nekome od radnika za oko 5 do 10 eura, ovisno o tome je li praonica u sklopu benzinske postaje ili je samostalna. Ako zbog brzine ili praktičnosti volite posjećivati ovaj tip autopraonica, odaberite one pouzdane i provjerene jer je vrlo bitno da se četke redovito održavaju te da su kvalitetne. Ako se vaš automobil opere istrošenim ili prljavim četkama, može se oštetiti lak ili mogu nastati ogrebotine. Uočite li oštećenja nakon pranja, važno je odmah reagirati. Pregledajte vozilo, fotografirajte ga i pronađite svjedoke. Obratite se radniku autopraonice za prijavu štete i tražite da vam se šteta nadoknadi. Najpopularnije su i najčešće one na benzinskim crpkama jer mnogi vole obaviti sve odjednom.

Automatske praonice – Neke od najbolje ocjenjenih automatskih praonica na Googlu su:

1) praonica Szabo na Aveniji Dubrovnik

2) automatska autopraonica Szabo kod Cibone

3) Baotić na Maksimirskoj cesti

Ručne autopraonice u Zagrebu

najbolja autopraonica zagreb - rucne autopraone - Samoposlužna Autopraonica

Klasično pranje, ono tijekom kojeg zaposlenici detaljno brinu o vašem autu, još uvijek su najbolji, ali i najskuplji izbor. Kompletno pranje, koje uključuje unutarnje i vanjsko pranje, zaštitni vosak, premaz za gume, usisavanje, pranje gumenih otirača i brisanje tvrdih podloga, kreće se uglavnom od 15 do 25 eura, ovisno o praonici, veličini vozila i zaprljanosti. No, u Zagrebu će vam tu uslugu na nekim lokacijama naplatiti i do 40 eura pa se raspitajte unaprijed kako ne biste ostali neugodno iznenađeni. Samo vanjsko pranje osobnih automobila može se pronaći već za 10 eura. Prednosti profesionalne ručne autopraonice u odnosu na automatske i samoposlužne autopraonice su individualan pristup svakom automobilu, dugovječnija zaštita laka korištenjem visokokvalitetnih spužvi u odnosu na ‘četke’, što ujedno umanjuje mogućnost nastanka površinskih ogrebotina. Ovdje je izbor zaista velik jer više-manje svaki kvart ima svoju ponudu. Treba imati na umu da su skuplje one unutar shopping centara, pa tko voli ubiti dvije muhe jednim udarcem platit će više. Tako je u Shopping Centru Point samo vanjsko pranje osobnog automobila 11 eura, a komplet paket je 23 eura. General Blistakonov pored City Centra One West nudi vanjsko pranje za 9,5 te unutarnje za 10 eura dok Extreme u Garden Mallu kompletno pranje manjeg auta stoji 16 eura.

Neke od dobro ocijenjenih su:

1) Jimmy u Španskom

2) Box u Rudešu

3) Hampy u Planinskoj

4) Exclusive na Jarunu

5) BlackPearl na Zagrebačkoj cesti