Putuje li s vama na odmor i vaš pas vrijeme provedeno u automobilu može biti ugodno, ali i naporno. Neki psi ne vole vožnju pa skaču po automobilu te ugrožavaju i svoju i vašu sigurnost. Dobrom pripremom možete osigurati da putovanje protekne mirno, sigurno i ugodno za sve. Tržište za dodatke za kućne ljubimce u globalnom je porastu i nekad se teško snaći u šumi ponuda. Ako brinete o sigurnosti i udobnosti svog dlakavog ljubimca, te o higijeni i čistoći svog limenog ljubimca, pročitajte najbolje putne gadgete za putovanje sa ljubimcima.

pojas za pse auto

Prvo i osnovno, baš kao i za sve ostale putnike, je pojas za pse. Ima ih već od 40-ak kuna, u obliku lajne koja se veže za pojas ili puno bolje oprsnice koja ide oko tijela životinje. Cijene naravno mogu doseći i nekoliko stotina kuna, a vi sami procijenite koliko je pas nemiran i je li sklon pregristi lajnu te treba li mu nešto čvršće.

Za male pasmine u ponudi je autosjedalica, točnije košara koja se može pričvrstiti za sjedalo. Nju ćete platiti od 150 do 400 kuna, a prikladna je za pse do 15 kilograma.

Ako je vaš pas uz sve mjere opreza i dalje nemiran, možete razmisliti o rešetkastoj pregradi. Njih je zaista velika ponuda u opsegu cijena od 50 do 500 kuna, ovisno o veličini. Mogu se montirati na naslon od sjedala, a neke su podesive po visini i širini. Možete kupiti onu koja odvaja prtljažnik od kabine ili vozačko sjedalo od stražnjih.

putovanje s ljubimcem proizvodi

Ne manje važna je prostirka, točnije prekrivač za sjedala. Vašem ljubimcu će biti udobno, a vi ne morate brinuti jel mokar, blatan ili o čišćenju dlaka. Mogu se nabaviti već za 100 do 200 kuna, ovisno o veličini. Ima ih i za 500 kuna naviše, ali i ove jeftinije će služiti svrsi. Lako se zakače za sjedalo, vodonepropusne su i lako perive.

Ako je pas ipak previše uživao u lokvama i potocima, uvijek je dobro sa sobom imati vlažne maramice napravljene posebno za kućne ljubimce. Neće im štetiti, a na brzinu ćete im očistiti šapice i njušku. 50 komada prodaje se po cijeni od 20ak kuna.

Praktično je imati i putnu zdjelicu za vodu. Za 80ak kuna možete nabaviti bocu sa silikonskom zdjelicom. Prednost joj je što se može zakačiti za bilo koju bocu. Bočica koja na vrhu ima silikonski dodatak, ne prolijeva se i može prati u perilici suđa. Malo glomaznija je pojilica za pse s praktičnom bocom koja se brzo sklapa.

Ako ste pak na većem putovanju i vaš ljubimac ga izuzetno teško podnosi, opcija su vam i tablete za smirenje na biljnoj bazi. Dodatak je to koji pomaže opustiti i umiriti ljubimce u stresnim situacijama kao što su putovanja, izložbe, promjena okoline, grmljavina, vatromet i sl. Za doziranje i vrijeme djelovanja na vašem psu detaljno pročitajte upute ili se posavjetujte s veterinarom.