Donosimo vam 5 učinkovitih savjeta koji pridonose smanjenju mučnine prilikom vožnje:

1. Medicinski ugljen veže za sebe štetne tvari iz organizma te time pospješuje izbacivanje toksina iz probavnog sustava. Zbog svoje efikasnosti se vrlo često primjenjuje u rješavanju nadutosti, proljeva te ostalih probavnih tegoba. Također smanjuje želučanu kiselinu, pa je samim time vrlo učinkovit i protiv mučnina. Ugljen se može konzumirati u granulama ili tabletama, te nema nuspojava, pa je siguran i za djecu.

2. Topli napitci, odnosno čajevi smirujuće djeluju na želudac, pa samim time vrlo uspješno ublažuju simptome mučnine. Čaj koji se najviše koristi upravo u te svrhe je kamilica, koja opušta mišiće želuca, a poželjno je i popiti blagi čaj od đumbira.

3. Prema preporukama aromaterapeuta preporučljivo je kapnuti četiri do pet kapi eteričnog ulja na maramicu te to udahnuti par puta prije putovanja. Najučinkovitija ulja za uklanjanje mučnine su ulje đumbira, zelene mandarine, paprene metvice, lavande, tečajevca.

4. Rastapanje kockice šećera u ustima, na koju ste prethodno kapnuli kap eteričnog ulja paprene metvice, je također jedan od načina smanjenja mučnina. Paprena metvica će svojim ljekovitim svojstvima riješiti želučane tegobe, a šećer će ublažiti njen okus.

5. Vrlo često na putovanjima kada se promjeni okolina i klima dođe i do remećenja crijevne ravnoteže. Probiotici su se pokazali kao izvrsno rješenje za vraćanje probave u ravnotežu. Oni nas štite od toksičnih supstanci u našem organizmu, a nalaze se u mliječnim proizvodima poput jogurta, kefira, sira, te u obliku praška, kapsula i tableta.

Odgovori