Stiže proljeće, a s njim i masovna prodaja, ali i kupovina rabljenih vozila. Povodom toga donosimo vam nekoliko savjeta kako da to učinite brzo i bez previše muke.

Prvenstveno valja dobro očistiti i temeljito oprati auto koji prodajete jer ako to ne učinite, potencijalni kupac može pomisliti da ste nemarni i da niste dobro brinuli o svom automobilu. To učinite tako da pažnju posvetite i najsitnijim detaljima pa očistite pepeljaru, uglancajte stakla, a i tepihe po potrebi valja zamijeniti. Svakako obratite pažnju i na zavučene dijelove automobila jer zbog svoje nedostupnosti skrivaju najviše nečistoće i otpada.

Manja okom vidljiva oštećenja, poput razbijenog fara, sitnih napuknuća na branicima i sl. svakako valja popraviti jer znatno utječu na konačnu cijenu automobila, a ne koštaju previše novca. Prije same prodaje podignite poklopac motora i uvjerite se da ničega ne nedostaje. Očistite motor, ali ne previše jer kupci su danas sumnjičavi i ako se sve previše sjaji mogli bi pomisliti da nešto pokušavate sakriti. Preporučuje se i načiniti manji servis u kojem će biti promijenjeni svi filteri i po potrebi kočnice.

rabljeni automobili

Pazite da ne istaknete previsoku cijenu kako ne bi izgubili potencijalne kupce već pri samom početku. Konzultirajte se sa stručnom osobom, ali i pogledajte po drugim oglasima kako se kreću cijene vozila sličnim vašemu. Nakon što se došli do određene cifre, cijenu malo povisite kako bi vam ostalo prostora za popularno cjenkanje.

Zatim posebnu pozornost obratite na oglase. Prvo što biste trebali učiniti je postaviti svoj oglas na Njuškalo, a zatim i na sve ostale. Nije loše oglas “linkati” i na Facebook. Pri samoj izradi oglasa pazite na to da bude kratak i jasan te da sadrži sve potrebne informacije o vozilu koje prodajete. Uz njega obavezno stavite nekoliko fotografija, a vozilo slikajte na pomno odabranoj jednoličnoj pozadini poput parkinga i sl. Pri tome pazite da fotografije budu interesantne i prvenstveno oku ugodne.

Kada naiđete na ozbiljnog kupca obavezno mu dopustite probnu vožnju, jer ako to ne učinite velika većina njih će se okrenuti pri tome misleći da skrivate „mačka u vreći“. Uz sve navedeno, ako imate mogućnosti, automobil odvezite i na autosajam koji se kod nas redovno održavaju vikendima. I još jedna sitnica, pripazite da svoj automobil hvalite umjereno i da budete potpuno iskreni prema potencijalnim kupcima.

kako prodati automobil

Ako vam ovo sve izgleda kao poprilična gnjavaža koja će vam oduzeti previše vremena koje ste mislili potrošiti na uživanje u prvim sunčanim danima, odvezite svoj automobil u jedan od AutoZubak salona (Zagreb, Varaždin, Sisak, Požega, Osijek, Rijeka i Split) gdje će vam profesionalno osoblje napraviti procjenu automobila. Vaš automobil, ukoliko ste zadovoljni procjenom, možete prodati ekipi iz Neostara ili izabrati jedan od 850 automobila koje imaju u ponudi i svoj automobil zamijeniti (uz minimalnu doplatu ili financiranje putem leasinga ili kredita) za neki od modela u ponudi Neostara. Ponudu možete provjeriti na www.neostar.com kako bi ste već unaprijed bili spremni za pregovore, a da bi odabir bio što lakši svi automobili su fotografirani tehnologijom 360 stupnjeva.

rabljena vozila prodaja

Odgovori