Što imaju zajedničko vikend putovanje, odlazak na svadbu ili avanturistički izlet po stranoj zemlji? Osim naravno odličnog provoda, svako od ovih putovanja traži maksimalnu mobilnost, fleksibilnost i sigurnost koju javni prijevoz ili dijeljene vožnje ne mogu garantirati.

Najam vozila u rent a caru odavno je prešao iz luksuzne tabu teme za turiste u normalnu potrebu i za domaće klijente.

Brojne rent-a-car kuće, blještave reklame s obećanjima, zbunjujuće kratice i nedovoljno informiranje najčešće su boljke s kojima se vozači susreću. Donosimo vam savjete kako izabrati najkvalitetnije vozilo, pritom maksimalno uštedjeti i na kraju se vratiti samo s lijepim uspomenama.

KOJE VOZILO ODABRATI?

najam auta na što paziti

U šumi ponude vidjet ćete razne kratice koje ni iskusnijem vozaču neće imati previše smisla. Ukratko, radi se o skupinama vozila sa sličnim karakteristikama, pa tako imamo Cargo, Combi, Caravan, Gradski auto, Compact, Limuzina, Monovolumen ili SUV. Ovisno o broju putnika, duljini putovanja i količini opreme i prtljage, odaberite pravo vozilo za vas.

ZNATE LI ŠTO SVE DOBIVATE UZ SVOJ NAJAM?

Dugačke ugovore o najmu uglavnom čitamo kad se nešto loše dogodi, a tada je najčešće prekasno reagirati. Stoga budite sigurni da ste odabrali sve opcije koje su specifične za vaše putovanje. Putujete li izvan granica Hrvatske? Želite li vozilo vratiti u drugu poslovnicu? Morate li vratiti pun tank vozila? Jeste li dobili letak sa svim relevantnim informacijama i pravilima za zemlju kojom vozite? U koliko sati morate vratiti vozilo? Vozite li malodobno dijete? Dezinficira li se vozilo prije svakog najma? Ovo su sve važne stavke ugovora, koje vas nekad mogu koštati stotine ili tisuće kuna, ukoliko na njih unaprijed niste mislili.

ORYX Rent a car omogućava vam online rezervaciju u kojoj možete vidjeti točno što plaćate i kada, a u slučaju nepredviđenih okolnosti lako otkažete.

ZAŠTITITE SE OD NEPREDVIĐENIH ŠTETA

osiguranja rent a car

Iskustvo najma ne bi vama uvijek bilo vrhunsko ako bi se svaki klijent prije vas prema vozilu ponašao kao prema jednokratnoj robi. Stoga djelatnici rent-a-cara prije predaje ključeva popišu sva postojeća oštećenja i ogrebotine, a dobrodošli ste ih i vi dokumentirati kako biste bili sigurni da dobivate maksimalnu kvalitetu za svoj novac. Kamenčići na staklu, udubljenja u karoseriji, nemar, mrlje ili pak oštećenje podvozja zahtijevaju veće popravke i stoga vas u slučaju da se niste zaštitili, mogu stajati mnogo više od cijelog ljetovanja. Paketi zaštitnih klauzula tu su da vam smanje troškove, olakšaju putovanje i omoguće veću fleksibilnost.
U ORYX Rent a caru imate mogućnost tri paketa: SILVER, GOLD i PLATINUM, te već od stotinjak kuna po najmu možete mirno spavati znajući da vas na kraju najma ne očekuju dodatni troškovi.

Uz svaki odabrani paket korisnik je dužan pridržavati se uvjeta Ugovora o najmu te poštivati zakonske propise države u kojoj se nalazi. U protivnom može biti terećen za cjelokupni iznos štete i nastalih troškova.

REZERVIRAJTE ONLINE I KONTROLIRAJTE SVE TROŠKOVE

rent a car na što paziti

Na novoj web stranici ORYX Rent a cara uz nekoliko klikova mišem slobodno započnite svoj odmor iz snova. Odaberite lokaciju preuzimanja vozila, te datume putovanja. Sljedeći korak je odabir kategorije vozila i odabir paketa zaštitne klauzule. U svakom trenutku u košarici vidite trenutni trošak i s lakoćom možete dodati i oduzimati stavke i u potpunosti kontrolirati svoje financije. Online rezervacije dodatno su snižene u odnosu na rezervacije u fizičkoj poslovnici, stoga iskoristite tu mogućnost što više možete.

DA LI JE DEPOZIT OBAVEZAN?

Nažalost, da. Depozit od cca 1.500 kuna ili više potrebno je rezervirati na vašoj kreditnoj kartici, stoga ju imajte sa sobom. Kartica mora glasiti na ime vozača. Polog u gotovini ne može se primiti. Kad biste čuli sve horor priče posljedica nemarnog rukovanja vozilom, kao što su palež, potapanje, rezanje karoserije i rezanje guma, znali biste zašto je ovo potreban i jako važan korak. Nakon najma, a ako ste imali uplaćenu zaštitnu klauzulu, u slučaju šteta neće vam se naplatiti dodatan trošak.

MOGU LI IZNAJMITI VOZILO NA DUŽE VRIJEME?

Naravno! U tom slučaju, prelazite iz kratkoročnog najma u dugoročni, te samim time na raspolaganju imate account managera koji će vam pomoći da vaše iskustvo najma bude i ostane vrhunsko. Dugoročni najam vozila idealno je i iznimno praktično rješenje za sve poslovne i individualne korisnike koji na raspolaganju žele imati pouzdano vozilo. ORYX Rent a car brine se o redovnom održavanju, servisiranju, osiguranju i registraciji, a vozilo se dostavlja vama na željenu lokaciju. Na vama je samo da se vozite i ne propustite nijednu važnu obavezu. Više o dugoročnom najmu u ORYX Rent a caru pročitajte ovdje.

ALI, ŠTO AKO…?

rent a car

Ako se na vašem putovanju dogodi bilo što što ne uključuje dobar provod, na raspolaganju su vam sve nadležne državne službe (112, 192, te kontakti ORYX Rent a cara) s kojima ćete dobiti pravovremenu pomoć.

ORYX Rent a car je najnagrađivanija hrvatska rent-a-car kuća koja je, između ostalih nagrada, za 2020. godinu osvojila prestižnu nagradu za najvišu kvalitetu usluge. Uz najširu ponudu vozila svih klasa, prisutni su na 13 lokacija diljem Hrvatske u osam gradova.