Ono od čega neki strahuju, a o čemu mnogi ne razmišljaju je što učiniti kada vas vaš limeni ljubimac izda usred nekog putovanja ili na semaforu usred gradske gužve. Mnogi se uspaniče pa im živci doslovno iskaču iz kože i za njih trenutna situacija postaje noćna mora. Kako bi si barem malo olakšali tu situaciju evo nekoliko savjeta koji će vam zasigurno biti od pomoći.

Prvenstveno, budite sigurni da je vaš automobil redovno održavan te da su svi eventualno pokvareni dijelovi zamijenjeni, posebno ako se spremate za neko duže putovanje. Prije većeg putovanja osigurajte automobil gorivom, ali i rezervnim spremnikom u kojemu ćete imati nešto goriva, ako kojim slučajem ostanete bez njega. Obavezno je da u automobilu imate crveni reflektirajući trokut, kao i zeleni prsluk. Električni kablovi također su dio neizostavne opreme svakog automobila stoga, ako ih još niste kupili, učinite to bez oklijevanja. Uvijek sa sobom imajte malu ‘džepnu’ svjetiljku kao i prijenosni punjač za telefon.

E sada, što kada vam se to zaista dogodi? Nebitno na kojemu mjestu ceste vam je automobil stao, bitno je da odmah uključite sva četiri pokazivača smjera te da obučete reflektirajući prsluk. Zatim pokušajte automobil ukloniti na neko sigurnije odnosno manje prometno mjesto gdje nećete ometati promet. U tome vam mogu pomoći slučajni prolaznici koje valja zamoliti za pomoć. Ako ste svjedoci nekog specifičnog kvara pokušajte kontaktirati nekog servisera ili pomoć potražite na internetu (YouTube). Ako pak niste u mogućnosti pomaknuti vaše vozilo, pravilno osigurajte mjesto nesreće reflektirajućim trokutom na udaljenosti ne manjoj od 50 metara od mjesta na kojemu se vaše vozilo pokvarilo.

Nakon što ste učinili sve što je u vašoj moći, a izlaz iz situacije niste pronašli pomoć potražite u ORYX Asistenciji. Brzo i jednostavno će otkloniti vaš problem ili će automobil dopremiti do najbližeg servisa, a vama čak ponuditi zamjensko vozilo.

Odgovori