Domaće tržište prepuno je raznih modela podmetača za pod automobila. Naravno da nam je važno da tepih izgleda dobro, no mi smo provjerili koji uz to ne proklizuju, a jednostavni su za održavanje.

Nerijetko najjednostavnije stvari u životu imaju složenu priču u pozadini. Krenuli smo vrlo jednostavno, pronađimo proizvod koji će biti najprihvatljiviji cijenom i kvalitetom, a da pod našeg automobila bude uredan i zaštićen. No priča se ovdje zakomplicirala jer je tržište preplavljeno ovim proizvodima, a cijena nije jedino mjerilo po kojem možemo odlučiti koji nam je proizvod najprimjereniji. Također, u startu je potrebno donijeti odluku – želimo li univerzalne tepihe ili prilagođene našem vozilu.

Naime, u većini specijaliziranih trgovina možete pronaći tepihe i gume baš za svoju marku automobila. Cijene se razlikuju ovisno o marci, ali i tipu vozila. Također, jedna od odluka koju pri kupnji zaštite podova automobila morate donijeti jest želite li kombinirani gumeno-platneni podmetač, gumeni ili samo platneni. Tu je, naravno, najbolje razmišljati o vlastitim navikama.

Ako često odlazite na izlete u prirodu ili vas posao veže za prirodu, odmah si pojednostavite život i uzmite gumene podloge. Također, možda ne bi bilo loše razmisliti o kadicama. One su savršene za one koji imaju ‘živahnu’ djecu i one koji žive ‘aktivniji’ život. Naime, u slučaju da vam se prolije neka tekućina, da vam je obuća puna pijeska ili slično, kadice samo istresete i automobil vam ostaje besprijekorno čist. No kadice mogu biti nezgodne, zauzimaju puno prostora, za njih možete zapeti i automobil ne izgleda jednako udobno.

Djelatnici autopraonica upozorili su nas da izbjegavamo staromodne gumene podloge s dubokim urezima. Teško se čiste i u malene utore lako se zavuče prljavština. Čišćenje automobila otežavaju i kombinirani podlošci. Platno i guma moraju se odvojeno prati. Takav podložak ne možete staviti u stroj za pranje jer ćete oštetiti gumu, niti ga možete prati mini-washem jer ćete oštetiti platno. I, napominju djelatnici autopraonica, nemojte štedjeti i izbjegavati kupnju novih tepiha. U slučaju da se na vozačkom mjestu od papučica ošteti podloga, slična će se stvar dogoditi i s podom automobila. Bolje uložiti u novu podlogu nego uništiti pod jer će popravak biti puno skuplji.

I ono što je najvažnije – isprobajte podmetače. Oni vam ne smiju smetati kod stiskanja papučica niti se smiju klizati. Zapamtite – sigurnost je najvažnija.


cara-1

Gumeni set tepiha

PLUS
Gumeni tepih standard. Prednji: 65×44 cm. Stražnji 44×35 cm. Set sadrži četiri komada. Vrlo pristupačna cijena, prilagodljiv svim vozilima

MINUS
Već na prvi pogled, a i po mirisu, čini se nekvalitetnim, vjerojatno bi se vrlo brzo izlizao podložak vozača.

CIJENA 59,39 kn
e-kupi


gledring

Gledring set tepiha

PLUS
Kupuju se po mjeri za pojedinu marku automobila, gumeni, nemaju odbojan miris. Utori nisu preduboki. Odlično odbijaju vodu.

MINUS
Prilično skupi, ovisno o marci automobila.

CIJENA 245-325 kn
Molydon


kada-duboka-set

Nigrin 

PLUS
Odličan za ljude s djecom, kućnim ljubimcima ili one sklone aktivnijem životu.

MINUS
Ne prilagođava se svim automobilima pa može biti nespretan ako je i mrvicu premali. Potrebno je dobro provjeriti dimenzije ili ga, ako je moguće, isprobati.

CIJENA 146 kn
Golmax


skupi

Gumeni teški podmetač

PLUS
Original gumeni tepisi po mjeri koji kupujete točno za svoju marku. Kvalitetna guma bez mirisa, težina pet kilograma, ne proklizuju.

MINUS
Standardni gumeni podmetači koje ćete teže očistiti. Blato i ovaj podmetač = noćna mora za čišćenje.

CIJENA 179,36 kn
e kupi


sarevi

Auto tekstil tepih set Elegant

PLUS
Univerzalni tepih za srednja ili veća vozila. Kvalitetan, nekližuća podloga. Dolazi u tri boje, izgleda zanimljivo.

MINUS
Pomalo ‘dječji’ nikako nije za poslovni automobil. Eventualno siva verzija.

CIJENA 98 kn
golmax


sareniv

Tekstilni podmetač rub u boji

PLUS
Univerzalni tepih od kvalitetnog materijala za manja vozila. Izgleda ‘veselo’, možete birati između tri boje obruba.

MINUS
Neprilagodljiv, alo imate veći automobil, neće prekriti cijelu površinu.

CIJENA 97,90 kn
e kupi


alpin2

Auto-tepih textil Michelin

PLUS
Odlično izgleda. Ima gumeno pojačanje za vozačevo mjesto, ne klizi.

MINUS
Cijena je malo veća s obzirom na to da se radi o univerzalnom podmetaču. No kvalitetan materijal i dobar dizajn nadomještaju tu negativnost.

CIJENA 164,01kn
Molydon

Odgovori